Brann-treneren om sin nye spiss: – Han ser bedre og bedre ut

Lørdag er det duket for toppoppgjør og vestlandsderby.

– ALLTID KLAR: Branns nye spiss, Dauoda Bamba (23), har fått to innhopp så langt. - Jeg er alltid klar, sier spissen om muligheten for startplass skulle by seg.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Saken oppdateres.

BRANN STADION: – Jeg kjenner at det er en storkamp på gang. Det er godt humør, mye energi og folk ser ut til å være i god form. Vi har hatt en veldig god uke, sier Lars Arne Nilsen like før avreise.

Lørdag venter borteoppgjøret mot Haugesund, en kamp mellom nummer to og tre på tabellen. Med tap vil Haugesund være tre poeng bak Brann. Med seier vil Brann overta tabelltoppen og legge press på Rosenborg før trøndernes møte med Vålerenga i hovedstaden.

– Det gir selvtillit

Sommerens overgangsvindu førte fire nye spillere til Brann Stadion, mens Håkon Opdal, Kristoffer Løkberg og Jesper Löfgren kommer 1. januar. Både Thomas Grøgaard og Ruben Yttergård Jenssen har fått prøve seg fra start, mens storsigneringen Daouda Bamba og Christian Eggen Rismark har startet på benken.

Bamba har fått en knapp omgang spilletid i kampene mot Sarpsborg og Vålerenga, men har vist scoringsform for Branns annetlag. Spissen puttet to i 2–6-seieren mot Fana, og tre i 6–1-seieren mot Tertnes.

– Han ser bedre og bedre ut på trening og er en vi vil få nytte av, så får vi se når han blir kjørt inn. Jeg tenkte det ville ta litt tid for ham med ny klubb, by, spillestil og lagkamerater. At han scorer synes jeg er bra, for det gir selvtillit til spisser. Han har hatt to gode kamper i tredjedivisjon, sier Nilsen.

– Ingen unnskyldninger

Spissen er enig med treneren.

– Ting går bra. Det har vært mange gode treninger og gode kamper for annetlaget. Det er godt å få kampfølelsen og det er alltid bra å score. Om det er for annetlaget eller ikke, betyr ikke noe, sier Bamba.

Om han får sjansen fra start, så er han klar, ifølge ham selv.

– Jeg er alltid klar. Jeg var klar fra dag én. Alle ønsker å spille, men det viktigste er å være klar når man får sjansen.

Bamba venter seg en tøff bortekamp.

– Alle kamper er tøffe. Vi er et topplag og da er det ingen unnskyldninger. Vi må gjøre jobben og være klare, sier Bamba.

GODT HUMØR: Brann-trener Lars Arne Nilsen sier det er godt humør og mye energi i gruppen etter en tøff treningsuke i landslagspausen. Her fra 1–0-seieren over Ranheim.  Foto: Tor Høvik

Tror det vil svinge

Nilsen er varsom med å bruke for mange nye spillere samtidig, men roser Grøgaard og Yttergård Jensen sine bidrag.

– Det tar litt tid å bli kjent med hverandre og måten å spille på, og vi er litt mer spente nå enn tidligere, for da visste vi hva vi hadde. Nå er det litt mer uforutsigbart og usikkert. Det kan være veldig bra, men det vil nok svinge litt utover høsten med så mange nye. Vi er ikke samspilte nok. Det er gode spillere og vi har fått trent og jobbet mye med det, og ting ser bra ut, så får vi se hvordan det blir under kamp, sier Nilsen.

Kortene tett til brystet

Nilsen er også varsom med informasjon rundt mulige lagoppstillinger.

– Dere får se troppen i morgen. Jeg ser ikke noen grunn til å spille ut noen kort. Vi vil stille et bra lag. Det er noen spørsmålstegn, men man vil få alt i stallen i morgen, sier Nilsen.

Det var heller ikke mulig å lese mye ut av fredagens korte økt på Nymark. En tøff treningsuke gjorde at halve laget trente ute, mens resten drev trening inne. Egentlig skulle Brann reise tidligere på dagen, men manglende gressmatte i Haugesund gjorde at laget tok siste økt på vante trakter.

– En fantastisk kamp

Hjemmeoppgjøret mot Haugesund, på selveste 16. mai, endte 1–1, men Brann-treneren husker godt fjorårets borteoppgjør.

– Det var en fantastisk kamp der vi satte 3–2 helt på slutten. Det blir en steintøff kamp på lørdag, for vi står bra til Haugesund, og de til oss. Spillerne gleder seg til slike kamper, et skikkelig vestlandsderby med fulle tribuner. Det blir ikke bedre enn det, sier Nilsen.

På forsiden nå