Brennhet Thorstvedt senket Brann

Kristian Thorstvedt fortsetter å herje i Eliteserien. Lørdag fikk han nok en gang nettsus i Vikings sterke 2-1-seier over Brann.

Kristian Thorstvedt scoret sitt tredje mål på tre kamper for Viking denne sesongen.   Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Viking-Brann 2–1

1999-modellen, som ikke ble satset på i Stabæk, gikk til Viking før fjorårets sesong. Etter en god sesong i 1. divisjon var mange spente på om sønnen til målvakt Erik klarte å ta nivået i Eliteserien.

Og det har han til de grader gjort.

Først scoret han begge målene borte mot Tromsø sist helg, før han lørdag igjen scoret, denne gang mot Brann, etter en praktscoring 20 minutter ut i den andre omgangen. Han fikk ballen på drøye 16 meter og bredsidet ballen lekkert i lengste hjørnet, bak en utspilt Håkon Opdal.

Målet var hans tredje mål på de siste to kampene.

Ylldren Ibrahimaj utnyttet en horribel pasning fra Ruben Kristiansen med ti minutter igjen av oppgjøret. Alene med Opdal var 23-åringen iskald og satte ballen mellom beina på målvakten.

Gjestene fra Bergen reduserte med fem minutter igjen på kampuret, da Azar Karadas var råsterk i Viking-boksen, vant en hodeduell og headet ned til Fredrik Haugen. Han klinket ballen i mål bak Iven Austbø.

Nevnte Karadas hadde en god mulighet til å utligne like før slutt, men skuddforsøket snek seg utenfor stolpen til Austbø. Også Haugen kunne utlignet på overtid, men frisparksforsøket ble mesterlig reddet av sisteskansen til Viking.

I det siste minuttet vartet nevnte Austbø opp med en vanvittig beinparade da Kristiansen avsluttet fra kloss hold. Men det ville seg ikke for Brann, som ikke klarte å overliste Austbø mer enn èn gang.

2-1-seieren til Viking gjør at siddisene nå har vunnet tre av tre kamper etter opprykket fra 1.-divisjon i fjor. De troner øverst med ni poeng.

(©NTB)

På forsiden nå