Brennhete Bendtner forverret Vålerenga-krisen

Rosenborg fikk revansj for cupexiten på Lerkendal. Etter et nytt tap må Vålerenga virkelig begynne å se seg over skulderen.

Saken oppdateres.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

Rosenborg-Vålerenga 30

86 dager er gått siden 24. juni 2017. Det var sist Vålerenga vant en fotballkamp i Eliteserien.

Den junikvelden kunne Vålerenga-supporterne juble for seier over erkerivalen Lillestrøm og en Mohammed «Moa» Abdellaoue som virket å finne tilbake til seg selv på spissplass.

Med et par måneder til innflytting på ny stadion, tydet mye på at Vålerenga var på vei opp og frem. At brikkene i Ronny Deilas prosjekt var i ferd med å falle på plass.

Nicklas Bendtner scoret to mål da Rosenborg senket Vålerenga.   Foto: CHRISTINE SCHEFTE

86 dager senere er innflyttingen på ny stadion blitt gjennomført, men ellers er det lite som er gått som planlagt.

På syv ligakamper er det blitt fire tap og null seiere. Vålerenga har scoret fattige tre mål.

Nærmere nedrykk enn toppen

Dette skulle være sesongen der Vålerenga igjen skulle puste topplagene i nakken. I stedet kjenner de selv pusten fra nedrykksspøkelset.

En sjelden opptur kom da det var som minst ventet, da Vålerenga vant over Rosenborg på Lerkendal og avanserte til semifinalen i cupen.

Søndag håpet de på en drømmereprise på samme bane i ligaen. Mot et Rosenborg som leder Eliteserien suverent, men som gikk på en kjempesmell i Europa mot Real Sociedad sist torsdag.

Det var imidlertid ikke spilt mer enn to minutter før Rosenborg var i ledelsen. En heading fra Pål André Helland traff tverrliggeren, og på returen viste Nicklas Bendtner frem spissinstinktet. Dansken satte enkelt inn 1–0-scoringen.

Bendtner ble omtalt som den «største profilen som er blitt hentet til norsk fotball», men prestasjonene hans var gjenstand for kritikk gjennom vårsesongen.

Nicklas Bendtner har virkelig funnet målformen for Rosenborg.  Foto: RUNE PETTER NESS

Bendtner ble tomålsscorer

Nå har kritikken stilnet. Bendtner har begynt å levere, og på de siste åtte kampene er det blitt syv scoringer.

Den siste økte Rosenborgs ledelse til 2–0 mot Vålerenga. Rett før pause satte han et straffespark sikkert i mål.

– Etter å ha blitt utspilt i Europa, reiste vi oss her. Det er viktig å holde nivået oppe i ligaen, sa Bendtner til Eurosport.

Rasende over straffeavgjørelse

Gjestene var imidlertid rasende over avgjørelsen om å gi Rosenborg straffespark.

– Ikke i nærheten av straffe, meldte Vålerenga-spiss Henrik Kjelsrud Johansen i pausen.

På vei inn i garderoben følte Vålerenga-spillerne at de hadde fått svært dårlig betalt. De var på nivå med Rosenborg spillemessig, men lå likevel under med to mål.

Det var en ledelse de aldri var i nærheten av å innhente. I 2. omgang fastsatte Anders Trondsen sluttresultatet til 3–0, og det var til slutt ingenting å si på at hjemmelaget satt igjen med alle poengene.

– Vi skal ikke tape to ganger mot dette Vålererenga-laget her, sa en smilende Trondsen.

– Vi vet hvor vi er

For Vålerenga hjalp det lite at de en stund var spillemessig på høyde med Rosenborg. Det ble en fortsettelse av en vond rekke.

– Jeg er mer fornøyd med denne kampen her enn den forrige mot Sarpsborg. Vi skal ta med oss det positive, sa Vålerenga-trener Ronny Deila.

Som står overfor en beintøff serieinnspurt.

– Vi vet hvor vi er. De siste seks-syv kampene har ikke vært bra. Dette var likevel et steg i riktig retning, og så skal vi banke til de siste kampene, sa Deila.

  • Hør Tom Nordlie fortelle om da han måtte «flykte» fra 200 medlemmer fra Klanen på trening på Valle:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå