«Bruttern» stoler på Botheim igjen: Slik starter RBK mot Valur

Erik Botheim fikk drømmedebuten fra start. Nå får han muligheten igjen.

Her ankommer Erik Botheim arenaen i Reykjavik. I kveld får han muligheten på ny for Rosenborg, denne gangen i mesterligakvaliken.  Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

REYKJAVIK: Lørdag startet han en seriekamp for Rosenborg for første gang, og kronet debuten med en scoring i hjemmeseieren over Tromsø.

Erik Botheim ble helt på direkten, og etterpå var han ikke overraskende meget høyt oppe.

– Etter at jeg traff ballen, husker jeg ikke så mye. Det svartner helt, det er ikke mer å si, sa Botheim til Adresseavisen etter seieren.

Nå belønnes unggutten med startplass igjen - denne gangen i mesterligakvalifiseringen mot Valur i Reykjavik. Det betyr at Alexander Søderlund nok en gang henvises til benken.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har valgt å stole på de samme elleve som startet i seieren over Tromsø. Erlend Dahl Reitan får med andre ord nok en sjanse på venstrebacken, mens Birger Meling blir indreløper igjen.

Onsdagens kamp mot Valur blir forhåpentligvis for Rosenborg den første av i alt åtte kamper i mesterligakvalifiseringen, men islendingene kan vise seg å bli et vrient hinder for RBK.

Laget står med seks seire og én uavgjort på de siste sju kampene, og har tatt seg opp til toppen av tabellen i den islandske toppdivisjonen.

Slik starter RBK (4–3–3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Erlend Dahl Reitan - Mike Jensen, Anders Trondsen, Birger Meling - Jonathan Levi, Nicklas Bendtner, Erik Botheim.

Benken: Arild Østbø, Alexander Søderlund, Morten Konradsen, Marius Lundemo, Besim Serbecic, Emil Ceide, Olaus Skarsem.

På forsiden nå