Bryne og Lyon enige om Salte-overgang

Supertalentet flytter til Frankrike.

Tord Johnsen Salte, til høyre. Her i aksjon i en aldersbestemt landskamp mot Sverige i fjor.  Foto: Digitalsport

Saken oppdateres.

Bryne-juvelen Tord Salteimponerte så mye på treningsopphold hos Lyon at den franske toppklubben har bestemt seg for å hente 16-åringen.

Aftenbladet skrev tidligere i uken at representanter fra klubben hadde tatt turen Jæren. Nå er partene enige om rammebetingelsene for en overgang.

— Overgangen til Tord Salte gir et bidrag for å bedre Bryne-økonomien, selv om den ikke gir oss full uttelling i en omgang. Den er bygd opp slik at vi får en sum når Tord flytter til Lyon til sommeren, og mer penger når han runder milepæler i form av spilte A-kamper for Lyon. Den har også en klausul om videresalg, sier daglig leder Asle Tjøtta til Aftenbladet.

1 million nå

Etter det Aftenbladet har grunn til å tro kan totalpakken ha en verdi på 5 millioner kroner hvis Salte blir fullverdig A-lagsspiller for Lyon og spiller et stort antall kamper. Bryne får rundt 1 million kroner utbetalt straks Salte har bestått medisinsk sjekk og begge klubber har godkjent avtalen.

Brynes daglige leder vil ikke kommentere noen pengebeløp, men sier det har vært en god tone i forhandlingene med den franske klubben.

Han forteller at Lyon som oftest baserer seg på 2— + 2 kontrakter for så unge spillere som Tord Salte.

— Det vil si at spilleren skal gå to år på Lyons ungdomsakademi og så to år som lærling før han eventuelt kan få en fullverdig proffkontrakt. Men er du god nok, kan det naturligvis bli snakk om en proffkontrakt tidligere, sier Tjøtta.

Ungdomsakademiet

Tord Johnsen Salte er midtstopper og kaptein på det norske G16-landslaget. Nå spiller han også på G17-landslaget.

Nå gjenstår en medisinsk test før Salte slutter seg til Lyons ungdomsakademi i løpet av sommeren.

— Vi er tilfreds med avtalen med Lyon og veldig glade for å kunne bidra til å gi Tord denne muligheten. Det er også en anerkjennelse til Bryne FK og alle de som hver dag bidrar med å dyrke frem talentene i klubben, heter det i en pressemelding signert daglig leder Alsle Tjøtta.

På forsiden nå