De Lanlay mister trolig serieåpningen

Kantspilleren er ikke med mot Haugesund onsdag.

Yann-Erik de Lanlay blir neppe å se i Vikings serieåpning. Yann-Erik de Lanlay blir neppe å se i Vikings serieåpning. Foto: Pål Christensen

Yann-Erik de Lanlay (28) blir neppe klar til Vikings seriestart mot Bodø/Glimt tirsdag i neste uke.

Som Aftenbladet skrev i forrige uke sliter kantspilleren med en lårskade og trener alternativt. Han er ikke med når Viking møter Haugesund, i det som på mange måter blir generalprøven før seriestart onsdag.

Så lenge «Yanni» ikke er i full trening er han heller ikke i stand til å kjempe om en plass på laget. Dermed må Bjarne Berntsen, Vikings trener, tenke alternativt inn mot møtet med Glimt.

– Må ta tiden til hjelp

– «Yanni» blir ikke med onsdag. Han må ta tiden til hjelp. Det er ikke så alvorlig, men det tar tid. Slik det ser ut nå er han ikke med i serieåpningen, bekrefter Bjarne Berntsen overfor Aftenbladet.

De Lanlay startet oppkjøringen med å bygge seg opp igjen etter en skade i leggen. Viking holdt 28-åringen ekstra lenge i styrkerommet slik at han skulle være 100 prosent klar når han først returnerte til treningsfeltet.

Det så ut til å gå bra. De Lanlay trente for fullt igjen og fikk også prøve seg så smått i kamp. Men så satte koronaviruset alt på vent.

Og så kom internkampen på SR-Bank Arena. Da fikk spilleren føling med «noe» på baksiden av låret.

Han prøvde i noen minutter, men måtte bare forlate banen.

Bonus

– Hva gjør det med dine planer nå som De Lanlay trolig er ute, Berntsen?

– Egentlig ingenting. Det er så lenge siden han har vært 100 prosent, så vi så bare på det som en bonus hvis han skulle bli klar. Og så hadde han måttet spille seg inn på laget. Han har veldig lite kamptrening.

Berntsen sier fokuset nå er å få De Lanlay frisk.

– Når han blir klar så er planen at han kan bidra som innbytter til å begynne med.

De Lanlay ble klar for Viking lille julaften 2019. Da var det fire og et halvt år siden han dro til Rosenborg.