Deila om stortalentets show: – Syns synd på Bjørn Helge Riise

Chidera Ejuke herjet nok en gang.

Saken oppdateres.

Vålerenga – Aalesund: 5–1

VALLE: Allerede etter seks minutter sto Vålerengas Chidera Ejuke (19) bak to mål for Vålerenga. De første ti minuttene hadde han satt flere av Aalesund-forsvarerne i trøbbel. Han hadde scoret og regissert et mål.

Nigerianeren var rett og slett ustoppelig på Intility Arena.

Fikk du med deg denne analysen?

To Ejuke-mål

Sjelden ser man en spiller som dominerer slik som Ejuke gjorde i den første omgangen. Han vartet opp med Ronaldinho-finter, tunneler og rykket fra Aalesund-forsvarere.

På et tidspunkt fra han seg forbi fire mann som om han aldri har gjort noe annet.

Før halvtimen var spilt sto han også oppført med to pinner i målprotokollen.

– Det var en bra kamp. Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk tre poeng. Det er det viktigste. Jeg vil ikke si at dette var mitt høyeste nivå, jeg tror jeg har fortsatt noen ferdigheter igjen å vise frem. Men alt kommer med tiden, sier Ejuke til Aftenposten.

Ejuke herjet også mot Brann for et par uker siden. Mot Haugesund, sist Vålerenga hadde hjemmekamp, ble det hverken mål eller målgivende, men søndag viste Ejuke at Vålerengas nye stadion er hans sted. Der gjør han som han vil.

Ejuke står nå med fire mål for Vålerenga. Tre av dem har kommet i de siste tre kampene.

Råd fra ernæringsekspert

Ejuke har spilt elleve kamper for Vålerenga denne sesongen. Men det er først nå han virkelig har begynt å vise hva han er god for. Det er ikke tilfeldig, mener han selv.

– Tidligere i sesongen hadde vi en ernæringsrådgiver innom. Han ga meg noen tips om hva jeg skulle spise til hvilke tidspunkter. Jeg har begynte å følge de rådene og det har virkelig hjulpet meg, sier Ejuke.

19-åringen har rett og slett blitt en mer profesjonell fotballspiller, mener han selv.

– Jeg spiser bedre og sover bedre nå. Jeg gjør mer de rette tingene nå. Jeg tror det hjelper både meg og klubben på sikt, sier han.

Tomålsscorer Chidura Ejuke måtte ut med en skade etter at timen var spilt. Her gratulerer Deila han med en stårlende kamp.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Vålerenga-trener Ronny Deila er selvsagt også full av lovord om sitt nye stjerneskudd. Så bra spilte Ejuke, at Aalesunds høyreback, Bjørn Helge Riise, ble byttet ut til pause.

– Jeg syns synd på Bjørn Helge underveis i kampen. Jeg tror han (Ejuke) kunne spilt mot hvem som helst der. Han er ekstremt hurtig og har en ekstrem balanse. I dag ble han spilt god også, sier Deila.

Ingen forventet medalje

Med sin andre seier på rad, tok Vålerenga et gedigent steg ut av nedrykksstriden. Oslo-klubben har nå åtte poeng ned til Aalesund på kvalifiseringsplass med fem kamper igjen å spille.

For første gang på en stund ligger nå Vålerenga på øvre halvdel av tabellen.

– Det var ingen som forventet at vi skulle ta medalje i år. Eller, det var sikkert noen som gjorde det, men de har ikke peiling på fotball. Vi har alltid en drøm om å ta medalje, men vi har ikke vært gode nok. Det er vanskelig å si hvor gode vi er. Det må vi vise over tid, sier Ronny Deila.

For nivået Vålerenga har vist i de siste par kampene har rett og slett vært imponerende. Nå står laget med 8–1 i målforskjell på de to siste kampene.

– Vi har snakket om å bli Oslos stolthet. Da må vi først være stolte av oss selv. Det er vi i dag. jeg er stolt av måten vi fremstår på, særlig den første halvtimen. Jeg er stolt av at vi viser oss frem på den måten vi ønsker å fremstå på, sier trener Deila.

– Greit å slippe å se trynene til folk

Vålerenga har altså to imponerende og solide seiere på kun få dager. Christian Grindheim har sin egen teori om hvorfor akkurat det er tilfellet.

– Vi har hatt noen dager fri og ikke sett trynene på hverandre på en stund. Du vet det, med kjerringa, hvis du krangler med henne så er det greit at hun går til noen venninner og du til noen kompiser så man ikke ser hverandre på noen timer. Det er kanskje det som var tingen, smiler Grindheim lurt.

Ronny Deila snakket nevnte et godt samhold da han pratet med Aftenposten. Men Grindheim syns det er greit å slippe hverandre litt også.

– Det er alltid greit å få noen fridager og slippe å se trynene til folk, sier Grindheim, før han litt mer seriøst legger til:

– Vi har fått god uttelling denne uken. Det har vært viktig å vise for oss selv at vi ikke er så dårlige som alle skal ha det til.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå