Deila tar ikke av etter RBK-bragden: – Vi var heldige

Han ga Kåre Ingebrigtsen sin første ripe i lakken som RBK-trener. Etter kampen var Ronny Deila ydmyk.

Ronny Deila tar ikke av etter triumfen mot RBK.Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Saken oppdateres.

4. juni 2014 var sist Rosenborg tapte en cupkamp. Det var seks uker før Kåre Ingebrigtsen ble Rosenborg-sjef. I sin første og andre hele sesong som trener ble det The Double i hjemlig serie. Mesterfinalen i mars endte med seier over Brann.

Etter fem strake trofeer i norsk fotball kom "endelig" Ingebrigtsens første ripe, da Vålerenga ble for sterke og snudde 1–0 til 1–2 på Lerkendal i søndagens NM-kvartfinale. Det må kunne sies å være en liten bragd av bortelaget.

– Det var nydelig, det er ikke så ofte det skjer, så nå gjelder det bare å nyte det. Nå er vi ett steg nærmere å kunne vinne noe, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Adresseavisen.

Smilte ikke etter bragden

Uten å dra på smilebåndet under de minuttene vi fikk med treneren, som med seier over Sarpsborg 08 i semifinalen kan ta hovedstadslaget til cupfinale på Ullevaal. Der venter i så fall Lillestrøm eller Molde.

Deila så ingen grunn til å ta av, til tross for at han var den første til å spenne bein på Ingebrigtsens historiske RBK-lag, som i fjor ble tidenes første til å vinne sin andre strake dobbelttittel. Og som torsdag slo ut Ajax av Europa og tok seg til gruppespill for andre gang på tre år.

– Det er ikke vits å ta av fullstendig. Vi ser at vi har ting å jobbe med.

Men det er klart det er slike ting som skaper selvtillit. Gode prestasjoner, det er det viktigste i et lagmiljø. Dette gir energi, sier Deila.

Rosenborg åpnet best og det var fortjent at Milan Jevtovic banket inn 1–0 etter tolv minutter. Etter det skapte hjemmelaget lite, før Aron Dønnum utliknet for gjestene før pause. Rosenborg hadde et visst trykk i andre omgang, uten å skape så mye mer enn Samuel Adegbenros heading som Adam Larsen Kwarasey måtte strekke seg etter.

Mener VIF var heldig

I stedet avgjorde Henrik Kjelsrud Johansen da han fikk stå alene og støte inn 1–2 med hodet, etter innlegg av Simen Juklerød et kvarter før full tid. Selv om RBK ikke skapte all verden, medga Deila at de var litt heldig.

– Vi er jo det. Rosenborg begynner bra og er bedre enn oss. Så tar vi over, før de begynner andre omgang best igjen. At de kommer når vi leder, er jo naturlig, sier VIF-treneren.

– De er slitne og det visste vi. Vi visste det var en kjempemulighet for oss og den tok vi. Jeg er stolt av gutta, sier Deila.

Han tror Ajax-seieren til slutt ble toneangivende for at Oslo-laget kunne ta Rosenborg i cupen.

Kan VIF utfordre RBK?

– Jeg vet hva de har vært gjennom. Vi fikk de på et gunstig tidspunkt og klarte å utnytte det. Samtidig klarer vi det med to juniorer fra start. Vi kommer godt ifra det, når vi klarer å gi unge sjansen i en slik kamp. Vi må gi de erfaring rundt måten vi skal spille på, sier Deila.

– Hva skal til for at dere er klubben som tar opp hansken og utfordrer Rosenborg på sikt?

– Det blir selvfølgelig å jobbe hardt hver dag for å bli bedre. Kultur rundt spillestil og prestasjoner. Også er det å få bygget opp et sultent lag, sier den tidligere Celtic-sjefen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå