Derfor har Premier League-managerne dette symbolet på jakkene

Jürgen Klopp og Rafael Benítez er blant profilene som støtter formålet.

Jürgen Klopp er blant managerne som støtter kampen mot prostatakreft. Her er han under Europa League-oppgjøret mot Manchester United i 2016.  Foto: REUTERS

Saken oppdateres.

Du har kanskje lagt merke til det: Det lille jakkemerket (eller pin), utformet som en liten mann.

Merket prydet jakken til Newcastle-manager Rafael Benítez under seieren over Arsenal søndag. Flere andre Premier League-managere har brukt den, deriblant Jürgen Klopp (Liverpool) og Mark Hughes (Southampton).

Så hva symboliserer den?

Jakkemerket kalles «Man of Men»-pin. Det er stiftelsen Prostate Cancer UK som står bak.

– Jeg bruker «Man og Men»-pin under kamper for å støtte saken. Jeg vet at supporterne vil støtte meg i kampen om å bekjempe denne sykdommen, sa Rafael Benitez i oktober 2017.

  • Etter tapet for Newcastle er Arsenal i en særklasse - i HELE ligasystemet. Les mer her:

Rafael Benítez har engasjert seg i kampen mot prostatakreft.  Foto: REUTERS

Erfaren manager mistet bestevennen

Ifølge stiftelsen dør en britisk mann av prostatakreft hvert 45. minutt. Det tilsvarer 11.000 menn hvert år. Stiftelsens uttalte mål er å «hindre at menn dør av prostatakreft».

Jakkemerket brukes naturligvis også i lavere divisjoner. Simon Grayson, som nå er trener i League One-klubben Bradford, er én av pådriverne for bruken. Han mistet bestevennen til prostatakreft i 2014.

– Prostate Cancer UK er veldig nær hjertet mitt og jeg støtter det til ære for min venn Steve Garbett. Hans modige, 10 år lange kamp mot kreften fikk meg til å skjønne faren ved sykdommen, sa Grayson i et intervju på prostatecanceruk.org i 2017.

Allerede da hadde Grayson samlet inn en verdi tilsvarende 1 million kroner til kreftsaken.

På forsiden nå