Her jubler Thomas Müller og Julian Draxler over en tysk scoring, mens Haitam Aleesami fortviler. Her jubler Thomas Müller og Julian Draxler over en tysk scoring, mens Haitam Aleesami fortviler. Foto: REUTERS

Det norske landslaget latterliggjøres i tyske aviser

Norges elendige innsats vekker oppsikt i utlandet.

TYSKLAND-NORGE 6–0

Mandag kveld møtte Norge den første fotballstormakten siden Lars Lagerbäck tok over som landslagssjef. Og det tok ikke lang tid før Tyskland gjorde klasseforskjellen smertelig åpenbar.

Til pause sto det 4–0. Tyskerne ga seg ikke før det sto 6–0. I tyske medier får det tyske laget ros, men måten Norge fremstår på er også et prominent tema.

Den tidligere tyske landslagskeeperen Jens Lehmann var ikke akkurat imponert over Norge.

– De forsøkte ikke å komme først i duellene engang. Jeg har sjelden sett et så svakt lag, sier Lehmann i studiosendingen til TV-kanalen RTL.

– Ikke mer enn sparringpartnere

I livedekningen til det populære fotballmagasinet Kicker fikk det norske laget hard medfart.

«For øyeblikket er ikke Norge noe mer enn en sparringpartner», skrev Kicker etter Julian Draxlers 2–0-scoring. Senere i omgangen, på stillingen 3–0, ble ord som «sløve» brukt om Norge. Kicker kritiserte også Norge for å ikke utfordre tyskerne i duellspillet.

Få med deg alle reaksjonene fra sosiale medier her:

– Ingen vilje å spore

I sin livedekning satte Tysklands største avis Bild spørsmålstegn ved hvor mye ros Tyskland egentlig fortjente for pauseresultatet på 4–0, tatt i betraktning at det norske laget fremstod «desperate».

«Fra begynnelsen var det ingen vilje å spore», skriver Bild, som også poengterer at det norske laget ga tyskerne for mye plass.

Etter at Tyskland startet andreomgangen på like dominant vis, bemerket Bild:

– Nordmennene er på sin egen banehalvdel og venter med skjelvende knær med tanke på det som er i vente.

– Ser paralyserte ut

Også i Lars Lagerbäcks Sverige vekker Tysklands scoringsfest oppsikt. Avisen Expressen kaller det et «mareritt», mens Aftonbladet mener Norge ble «fullstendig overkjørt» i første omgang.

– Det norske laget ser nærmest paralyserte ut, sier Christopher Kviborg, som kommenterte kampen for svensk Eurosport.

6–0 er faktisk ikke Tysklands største hjemmeseier i kvalifiseringen. I juni ble San Marino slått 7–0.