Dette er RBK-laget i «seriefinalen»

Rosenborg har den ene hånda på eliteseriepokalen med seier over Sarpsborg 08.

Nicklas Bendtner starter selvfølgelig som spiss mot Sarpsborg.Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Med Branns smått pinlige 0–4-tap mot Kristiansund på eget gress, begynner det å gå tom for potensielle trusler bak kveldens RBK-motstandere. I skrivende stund ligger også Molde under 2–1 mot Sogndal på Fosshaugane.

Dermed står bare Sarpsborg 08 igjen og med hjemmeseier på Lerkendal søndag kveld, vil trønderne øke ledelsen fra ni til tolv poeng ned til sarpingene.

Kan bli «avgjort»

Etter kveldens 24.serierunde er det er det altså 18 poeng å spille om - ergo vil det være rimelig avgjort hvis nettopp det skulle skje.

Statistikken er også klart på Rosenborgs side. Ti av de tolv siste oppgjørene har endt med seier og aldri har Sarpsborg gått seirende ut av oppgjøret. På Lerkendal har det også bare blitt hjemmeseiere på alle fem forsøkene sidene lagene møttes for første gang i 2011.

Bendtner må score tre

I vår vant Kåre Ingebrigtsens menn 2–1 etter en sen scoring av Mushaga Bakenga. Han scorer altså ikke i kveld, men kanskje kan Nicklas Bendtner vise sin klasse igjen. Dansken scoret det første målet i den kampen og har høstformen klart inne.

Bendtner må fortsette den for å holde følge med Stabæk-Ohi i kampen om toppscorertittlen, etter at han scoret to mot Vålerenga i går. Det gir Stabæk-spissen en ledelse på tre mål før søndagens kamp. Får vi tidenes første Bendtner-hatttrick i Rosenborg-drakt?

Samuel Adegbenro var uaktuell etter å ha fått sitt tredje gule kort i 3–0-seieren over Lillestrøm sist helg.

Pål André Helland er ikke med i kamptropp heller denne gangen. Høyrekanten ble spart mot Vardar Skopje i 3–1-seieren i midtuka og ble heller ikke klar til kveldens kamp.

Rosenborg-laget (4–3–3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen - Anders Ågnes Konradsen - Yann-Erik de Lanlay, Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic

Benken: Arild Østbø, Jacob Rasmussen, Alex Gersbach, Johan Lædre Bjørdal, Morten Ågnes Konradsen, Marius Lundemo og Erik Botheim

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå