Doddo-bloggen: «Jeg vet ikke hva Brann står for»

Er det et topplag med en litt treg seriestart, eller er det en underpresterende middelhavsfarer, spør Doddo.

BOM: Brann har forspilt mange sjanser hittil i år. Som mot Ranheim, da det endte med tap etter å ha vunnet sjansestatistikken 7–1.

BOM: Brann har forspilt mange sjanser hittil i år. Som mot Ranheim, da det endte med tap etter å ha vunnet sjansestatistikken 7–1. Foto: Ørjan Deisz

Ok, sier jeg til meg selv, dette er ingen krise. En formdupp har omtrent alle lag i løpet av en sesong, og nå har Brann sin. Den kom riktignok tidlig i år, men dette skal gå bra. Det kan ikke gjøre annet med den sterke spillerstallen og den dyktige treneren.

Her gjelder det å ikke la seg påvirke av de umiddelbare og skuffende følelsene rett etter kampslutt.

Her gjelder det å løpe fra sinte Brann-supportere som roper at noen må gå.

Men så blir jeg usikker igjen, for har det vært noen indikasjoner på dette skal løsne? Brann har hatt et spillemessig overtak i de fleste kampene, men idet de nærmer seg mål, svikter det.

Og det svikter ikke bare litt, det svikter fullstendig. Uansett hvem som forsøker seg, om det Berisha, Bamba eller Karadas, så skytes det med løskrutt, midt på mål.

BRANNBLOGGER: Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann for Bergens Tidende.

BRANNBLOGGER: Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann for Bergens Tidende. Foto: Bård Bøe

Selv om Lars Arne Nilsen elsker spillere som opptrer som førsteforsvarer og andreforsvarer, presser høyt og lavt og løper både fremover og hjemover, så er det kun presise avslutninger som skaper nettsus og dus.

Det er ikke stort bedre i motsatt ende. Når motstanderen får sitt ene forsøk, ender det med mål. Den ene lille feilen de gjør der bak får brutale konsekvenser. I hver eneste kamp Brann har spilt har de sluppet inn mål.

Selv fjerdedivisjonslaget Arna-Bjørnar klarte å putte på LANs menn. Det er nærmest sensasjonelt, i hvert fall hvis vi sammenligner med de første seriekampene i 2018. Da holdt Brann nullen i syv av ni kamper.

Jeg klamrer meg fortsatt til håpet. Lars Arne Nilsen er blitt til dels latterliggjort for uttalelsen om at kampen mot Ranheim var Branns beste i år.

Det vet jeg ikke om det var, de lærde strides, men Nilsen har rett i at Brann var det klart beste laget i søndagens kamp. I ni av ti tilfeller ender en slik kamp med hjemmeseier, men det gjorde altså ikke på søndag.

Ranheim hadde både Fru Fortuna og fandens oldemor på laget.

Brann er uten flyt og synker nedover på tabellen. I likhet med mange andre Brann-supportere er jeg forvirret. Jeg vet ikke hva Brann står for. Er det et topplag med en litt treg seriestart, eller er det en underpresterende middelhavsfarer?

Vennligst forklar meg hva som skjer!

Følg Ballspark på Facebook og Instagram.