Doddo tar helt av etter 16. mai-kampen: «Velsignet være dere alle i Brann som har gitt oss troen og stoltheten tilbake.»

BLOGG: Her er en uhemmet hyllest dagen derpå.

Doddo blogger om Brann. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen.

Saken oppdateres.

Å, hvilken vidunderlig 17. mai det er. Himmelen er blå, byen viser seg fra sin vakreste side, og Brann, dette underlige laget som det lenge var umulig å bli klok på, har blitt et stabilt topplag. De har spilt to fabelaktige kamper på rad, de scorer flest mål i eliteserien, og de har fått heng på Rosenborg.

Velsignet være dere alle i Brann som har gitt oss troen og stoltheten tilbake.

Velsignet være deg Jakob Orlov som har ignorert all skepsis, som har kjempet deg tilbake til tross for at du i 2015 sto bak Steffen Lie Skålevik i spisskøen. I 2016 sto du bak Mads Hvilsom, og inntil nylig sto du bak Torgeir Børven. Men hver eneste gang har du tatt utfordringen. Du fortjener respekt herfra til månen.

Velsignet være deg, Daniel Braaten som kom med humør inn i en litt stiv og preget spillergruppe. Takk for at du valget bruke de siste årene, og noen av de beste årene, av din fotballkarriere hos oss her i Bergen.

Velsignet være deg, Kristoffer Barmen for at du fortsatt er her. Du er hakkekyllingen som ble til en svane.

Velsignet være deg Fredrik Haugen for at du jobbere hardere for hver dag som går. Det har gitt resultater, du er bedre enn noen gang.

Velsignet være alle Brann-spillere. Takk for at dere har gitt oss håpet tilbake, og takk for at dere ikke smatter på karamellen, men har blikket stivt rettet mot neste kamp.

Velsignet være deg, Vibeke Johannesen. Det måtte en kvinne til for å få orden på kaosklubben. For en jobb du har gjort, og du har utført den med smil, med dedikasjon og lidenskap.

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN:

Velsignet være deg Rune Soltvedt for at du skapt en gruppe av seriøse, dyktige og treningsvillige spillere, og tusen millioner takk for at du hoppet over alle store trenernavn og ansatte akupunktøren. På daværende tidspunkt var han for folk flest et ubeskrevet blad. CVen hans var ikke overveldende, men du så potensialet hans.

Og helt siden Kong Gud (jeg kaller ham det på dager som dette) overtok Brann har det gått oppover. Byens stolthet lå i ruiner da han kom ruslende inn på Kniksens plass. 16. mai for to år siden spilte Brann uavgjort mot Nest-Sotra. På en dag som dette er det nesten ikke til å fatte. I serierunden etter tapte Brann for Levanger, og Rikard Norling måtte proklamere sin siste metafor.

Velsignet være deg, Lars Arne Nilsen. Ditt Brann-prosjekt har vært en suksess fra dag én av. Men selv om resultatene har vært upåklagelig og skyhøyt over alle skyhøye forventninger, har det vært et lite aber med det. Fotballen som har gjort Brann til et topplag har vært – for dem som liker god angrepsfotball med mange sjanser og mange mål – kjedelig å se på. Du hadde selvfølgelig ikke noe valg da du ble Brann-trener, du måtte bygge opp laget bakfra, du måtte sette fokus på det defensive, men alle var ikke like begeistret. Mange var avventende, enda flere var fraværende, og det var egentlig bare den innerste kjernen av Brann-supportere som gikk regelmessig på Stadion.

Men nå har du til og med fått orden på det. Nå er det det blitt en fest å se på Brann. Der vi før kanskje kvalte en og annen gjesp, sitter vi nå og jubler høyt. Brann er i ferd med å bli eliteseriens mest underholdende lag å se på. Det er nesten ikke til å fatte det heller.

Branns første omgang mot Sandefjord er allerede rammet inn. Den henger på veggen ved siden av andre omgang mot Molde. Begge er historisk vakre.

Å, hvilken 17. mai det er.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå