Dommeren innrømmer at Annan skulle vært utvist for klyping

Dommer Tom Harald Hagen innrømmer at Anthony Annan ville blitt utvist om dommerteamet hadde fått med seg klypingen av Ole Selnæs. Se hendelsen her!

Saken oppdateres.

Det innrømmer Tom Harald Hagen overfor VG.

— Da Selnæs fikk gult, er jeg gjort oppmerksom på at Annan klyper Selnæs, men da oppfattet jeg ikke da, beskriver Hagen til VG.

Under cup-semifinalen onsdag mellom Rosenborg og Stabæk på Lerkendal, var Annan involvert i flere kontroverser. Han fikk sitt første gule da han sparket ned Selnæs, og mange mente han burde hatt sitt andre da tv-bildene viste klart at han kløyp RBKs midtbanegeneral.

— Usportslig oppførsel

— En litt «uskyldig» klyping som denne, ville jeg vurdert til usportslig oppførsel og dermed Annans andre gule kort, sier Hagen.

Til VG sier 21 år gamle Selnæs at slikt ikke hører hjemme på en fotballbane.

— Det er ikke snakk om at han nappet tak i meg. Det er det dummeste jeg har hørt. Helt bak mål. At han kløp meg er det ingen tvil om. Han tok masse hud og tok veldig hardt i, sier han.

Diskuterbart straffespark

Klypingen til Annan var langt fra den eneste kontroversielle situasjonen på Lerkendal onsdag.

Rosenborg kom under 2-1 mot Stabæk, men klarte å snu det og gå videre til semifinalen. Mye takket være det mange mener var et billig straffespark til Jonas Svensson.

Dommer Hagen er tilbøyelig til å være enig.

— Slik jeg oppfattet det i går, var at Svensson var først på ballen og at Stabæk-spilleren gikk i kroppen på ham. Jeg oppfattet det som frispark og dermed straffe innenfor 16-meteren. Jeg ser i ettertid at det er et diskuterbart straffespark, sier han til VG.

Ville dømt straffe

Adresseavisen har vært i kontakt med dommerekspert, Per Ivar Staberg, om onsdagens snakkiser. Selv etter å ha sett bildene, er han usikker på Rosenborg-straffen.

— Straffen Svensson fikk, er den vanskeligste av disse situasjonene for en dommer å bedømme. Hagen mener sikkert at Svensson er først på ballen og blir tatt av Stabæk-spilleren etterpå, sier han og legger til: Etter å ha sett bildene i ettertid er jeg ikke helt sikker på at dette er tilfelle.

Den tidligere toppdommeren ville ikke dømt straffe i den situasjonen.

— Dersom jeg hadde opplevd situasjonen slik som bildene viser det, hadde jeg ikke dømt straffe, fortsetter Staberg.

Han er klar på at straffen Stabæk fikk tildelt da Ernest Asante gikk i bakken etter duellen med Jørgen Skjelvik, er korrekt.

— Stabæks straffe ser helt korrekt ut. Spilleren er forbi og blir felt. En helt grei straffe, sier dommereksperten, som også er enig med Hagen i at Annan burde fått en tidlig dusj.

— Annan kløp Selnæs, og det burde han fått sitt andre gule kort for, avslutter Staberg.

Fikk du med deg at de to lagene kranglet på forhånd også?

På forsiden nå