Dro kloden rundt for å bli RBK-er: - Dette var en stor avgjørelse for meg

18-åringen innrømmer at det ikke bare var enkelt å hoppe på et tilbud Europa.

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (adressa.no): Litt sjenert, litt plaget av jetlag, men med et smil rundt munnen.

Slik ankom 18-årige Alex Gersbach Trondheim tirsdag, 35 timer etter at han satte seg på flyet hjemme i Sydney.

Etter å ha vært med RBK på treningen onsdag møtte klubbens nye venstreback pressen inne på Brakka.

Der fortalte han om hvor godt førsteinntrykk han har fått av Trondheim, at han skulle klare å venne seg til snø og temperaturforskjell (det var 30 varmegrader da han dro fra Sydney mandag) – men samtidig at det ikke var noen «gitt» avgjørelse å flytte fra Australia.

Remy og Lamela

— Jeg kommer alene, og håper å finne meg raskt til rette. Det tror jeg går bra. Samtidig var det en stor avgjørelse for meg å dra hit. Jeg er bare 18, og det er langt unna hjemme. Men det var det beste for utviklingen min som fotballspiller, sier Gersbach til adressa.no

Han blir litt brydd når vi spør ham om kvalitetene på banen.

Alex Gersbach ble presentert på RBK-brakka onsdag.  Foto: Richard Sagen

Men det faktum at han har spilt fast for Sydney FC siden han var 17, og er på det australske U23-landslaget, er en god pekepinn. Det er også en god pekepinn at han klarte seg godt både mot spillere som Loic Remy og Erik Lamela da Sydney møtte Chelsea og Tottenham til treningskamper i fjor sommer.Etter at RBK hadde sett Gersbach på video dro RBK-speider Hallvar Thoresen for to uker siden til en landslagsturnering i Quatar. Der møtte han Gersbach, og nå er han altså på plass. Han får drakt nummer 20, overtar dermed etter Ole Selnæs, og har skrevet en kontrakt på tre og et halvt år.

— Jeg gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang, og har selvsagt ambisjoner om å spille mest mulig a-lagsfotball så tidlig som mulig. Så får vi se, smiler han.

— Vil utvikle ham

RBK-ledelsen smilte også under presseseansen. De har jobbet med Gersbach i en god stund, og tror de har fått en spiller med et potensial som på sikt vil gjøre ham attraktiv for enda større klubber:

— Vi mener han har spisskompetanse til å vokse i og utvikle backrollen i Rosenborg. Alex har store ambisjoner, og vi ønsker å utvikle ham videre. Det var ikke bare vi som ønsket å hente ham, og vi er veldig fornøyd med å ha ham på plass i Trondheim, sier Kåre Ingebrigtsen.

Hør Adressa-sportens RBK-podkast:

På forsiden nå