Drømmemål rystet Tottenham: – Jeg så muligheten og var veldig heldig

West Ham hadde ikke mye ballbesittelse, men tok med seg et poeng.

Her jubler Pedro Obiang (midten, med nummer 14) etter å ha hamret inn West Hams ledermål mot Tottenham.   Foto: REUTERS

Saken oppdateres.

TOTTENHAM-WEST HAM 1–1

West Ham holdt Tottenham til uavgjort i torsdagens Premier League-oppgjør. Kampen tok en ny vending etter et kanonskudd.

Kampuret viste 70 minutter. West Ham hadde notert null skudd. Så hamret Pedro Obiang til fra langt hold - og fant krysset.

– Jeg har ikke ord. Det er ufattelig. Det er utrolig, sa fotballekspert og tidligere Premier League-spiss Steve Claridge etter skuddet, ifølge BBC.

– Et utrolig skudd fra Obiang. En skikkelig kalddusj, skrev den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker på Twitter.

Selv var Obiang fornøyd etter kampen.

– Vi forsvarte oss veldig bra. Jeg så muligheten og var veldig heldig. Vi jobbet hardt, vi var slitne, sier Obiang etter kampen ifølge BBC.

Nytt kanonskudd

Det skulle vise seg at kanonskuddet gjorde et Tottenham-comeback litt for vanskelig. Men kvarteret senere svarte de hvert fall med samme mynt.

Heung-Min Son fikk plass utenfor sekstenmeteren og fyrte løs med vristen. 1–1.

– Det er to vanvittige treff som gir oss scoringer i kveld, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Etter det gikk kampen tilbake til sitt vante mønster - mønsteret som innebar over 70 prosent ballbesittelse til Tottenham. Vertene jaget ledelse. Det var til tider hett mellom ørene til West Ham-forsvarerne, men vinnermålet kom aldri.

Tottenham endte til slutt med 31 skudd - men altså kun ett mål.

– De scoret én gang, og vi scoret én gang. Da kan de ha så mange skudd de bare vil, sier West Ham-manager David Moyes i et intervju vist på TV 2.

Pochettino: – Vi trengte litt flaks

Dermed gikk Tottenham på sitt første poengtap siden tapet for Manchester City 16. desember.

– Vi hadde forskjellige muligheter til å score, vi prøvde på forskjellige måter. Vi dominerte, men noen ganger får man ikke det man fortjener. Man trenger litt flaks for å score, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Tottenham har nå tre poeng opp til Liverpool - som er nummer fire. West Ham har på sin side fått en oppsving etter David Moyes’ inntreden som manager. Laget er nå nummer 15 på Premier League-tabellen.

På forsiden nå