Eggen om RBKs pinlige tap i Europa: – Det er for dårlig!

Dagen etter et av Rosenborgs pinligste nederlag i Europa, var Nils Arne Eggen fortsatt i godt humør. Han mener laget kan komme opp på «Ajax-nivå».

Nils Arne Eggen tar gjerne en diskusjon med trenerteamet om kampen på Island.  Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Man skulle nesten ikke tro at ukjente Valur hadde slått Rosenborg 1–0 kvelden før, da trenerlegenden tok telefonen onsdag morgen.

Man skulle ikke tro at laget dro hjem fra Island uten bortemål og at avansementet hang i en tynn tråd.

– Regner med vi får se en helt annen prestasjon

Kanskje skulle legendariske Nils Arne Eggen, godt vant med 49 Mesterliga-kamper i beltet, vært sint og bekymret etter et av klubbens pinligste Europa-tap noensinne. Det var han altså ikke.

– Avansementet er ikke avgjort, vi har en hjemmekamp igjen. Da regner jeg med at vi får se Rosenborg fra en helt annen prestasjonsevne enn vi fikk i går, sier Eggen.

Det ble altså en dyster kveld for RBK på Island, der sjansene uteble og Eidur Aron Sigurbjörnsson var dødelig effektiv da islendingene først fikk sjansen. Nå må Rosenborg vinne med to mål hjemme og laget mangler i tillegg en rekke profiler som er ute med skade.

Ville ikke snakke om kampen

Men bekymret er ikke Eggen. Det svarer han blankt nei på.

– Jeg tror de slår Valur, og da åpner det seg flere muligheter. De viktigste kampene er dem man ikke har spilt ennå, sier han.

Likevel er ikke laget fritatt for kritikk. Eggen, som naturligvis fikk med seg kampen på TV, vil riktig nok ikke uttale seg om selve kampen av hensyn til trenerteamet Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, men er klar på at den islandske seriemesteren bør slås.

– Jeg bruker å snakke med Kåre og Erik om det (kampene). Jeg vil helst ikke uttale meg om Rosenborg offentlig uten at jeg gjør det privat. Det er bare sånn. Hvis de har behov for det, skal jeg ta det med dem, sier Eggen.

– Bør helt klart slå Valur

– Det jeg kan jeg si – og der er vel Kåre, Erik og resten av prestasjonsgruppa enige – at det var for dårlig i går. Det retter vi opp neste onsdag, slår Eggen fast.

– Med fare for å stille et overdrevent ledende spørsmål: Er Valur et lag RBK skal ta?

– Da er svaret ja. Helt klart, sier trenerlegenden, som tror laget kan kopiere bragder som Ajax-kampene fra i fjor høst.

De to siste gangene RBK har nådd gruppespill, har det uansett haltet litt i den første kvalifiseringsrunden.

På den lange veien (åtte kamper) mot Europaligaen i 2015, måtte laget stange lenge mot Vikingur før innbytter Alexander Søderlund fikset to sene mål på Færøyene.

På hjemmebane ble det en lite imponerende 0-0-kamp. Etter det løftet man seg gradvis etter hvert som motstanden ble bedre, før Steaua ble hamret 3–0 i playoff.

– Kan skje igjen

Også i fjor var det labert da irske Dundalk ventet i første kvalikrunde til Mesterligaen.

1–1 borte og en småtam og nervøs 1-1-kamp hjemme ga ekstraomganger.

Matthías Vilhjálmsson sørget for at laget unngikk fiasko, men irene var farlig og kunne spolert avansementet med 2–2 og seier på bortemål.

Da ville RBK vært helt ute av Europa, i motsetning til i år, der taperne av hver Mesterliga-runde går inn i Europaliga-kvaliken. Bare uker senere slo RBK Ajax to ganger.

Med andre ord: Det er håp.

– Hele tiden handler det om dyktighet. Mot Ajax, da var Rosenborg på sitt beste den sesongen. Det kan skje igjen, sier Eggen.

Heller ikke gullkandidat Molde imponerte nevneverdig i går. Nord-irske Glenovan slo romsdalingene 2–1 i Europaligaens første kvalikrunde.

På forsiden nå