Flåklypa, Mourinho, våpen, kampfiksing og «handsjeik» – Putin latterliggjøres for VM-jubelen

TV-kameraene fokuserte mye på de politiske toppene fra Russland og Saudi-Arabia i VMs åpningskamp.

Denne trioen, FIFA-president Gianni Infantino flankert Russlands president Vladimir Putin (t.h) og Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman fikk mye oppmerksomhet.   Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN

Saken oppdateres.

FIFA-president Gianni Infantino, Russlans president Vladimir Putin og Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman. Alle tre omdiskuterte personer.

Når de tre ser åpningskampen i fotball-VM sammen, og blir filmet av TV-kameraene gjennom hele kampen, vet man at det vil ta av på sosiale medier.

Og det gjorde det. For selv om Russland kronet egen åpningsfest med to sene perlescoringer av Denis Tsjerysjev og Aleksandr Golovin til 5-0, var det lenge en ganske innholdsfattig åpningskamp.

Fra Jurij Gazinskij headet nevnte Golovins innlegg i mål til 1–0 etter tolv minutter, skjedde det lite.

Kontroversielle ledere

Tsjerysjev la på til 2–0 før pause og etter hvilen var det cruisekontroll for det russiske vertskapet som la på til 3–0 ved innbytter Artjom Dziuba tyve minutter før slutt. Klasseforskjellen mellom lagene var for stor til at spente fotballfans fra hele verden lot seg begeistre.

Da er det ofte utenomsportslige ting som seerne snakker om. Og det var det lille toppmøtet mellom fotballtoppen og toppolitikerne i de kontroversielle landene som stort sett var tema på sosiale medier underveis og etter kampen. Etter hver av scoringene var toppenes reaksjoner i fokus fra TV-produsentene.

Særlig Putin feiret stort sett alle scoringene med en nærmest beklagende holdning overfor den arabiske kronprinsen. Den asiatiske TV-reporteren Pangeran mener den russiske presidenten virker forvirret da scoringene rant inn i åpningskampen.

Saudi-Arabia, som sammen med fire andre asiatiske lag har kvalifisert seg til sommerens mesterskap, høstet svært mye kritikk etter sin dårlige kamp. Så dårlige var grønntrøyene, at noen til og med luktet kampfiksing.

Her er flere av de morsomste bidragene fra sosiale medier, inkludert tidligere eliteserieprofil Bojan Zajic, som sammenlignet trioen med gjengen fra Flåklypa.

Også Manchester United-sjef José Mourinho var på åpningsfesten i Russland-VM. Hans møte med Putin ble dokumentert og heller ikke da lot reaksjonene vente på seg.

Mourinhos defensive tilnærming til fotball, samt Putins brutale politikk, ga rom for noen gode vitser.

På forsiden nå