Flere kroatiske supportere bortvist at politiet

Massivt politioppbud før Norge-Kroatia.

PÅ PLASS: En snau halvtime før kampstart var det mye politi på plass ved Ullevål Stadion, men de uniformkledde hadde ikke mye bråk å rydde opp i. Stort sett var det meget god stemning blant publikum før kvalifiseringskampen.  Foto: Olav Eggesvik

Saken oppdateres.

ULLEVAAL (Aftenposten): Politiet har bortvist en del supportere og enkelte har også blitt innbrakt i timene før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia. Det forteller politiets innsatsleder ved Ullevaal Stadion Torgeir Brenden til aftenposten.no.

— Foreløpig er det rolig. Vi har vært aktivt ute i forkant og kontrollert potensielle uroelementer. Vi har bortvist en del, og noen har også blitt innbrakt. Også her på Ullevaal, sier Brenden.

Ifølge Aftenpostens reporter på stedet var det mye politi utenfor Ullevaal like før kampstart. Noen av politibetjentene sto og diskuterte med kroatiske supportere som ikke fikk slippe inn, men alt i alt var det veldig rolig blant publikum før kampstart.

Åtte fans pågrepet

PÅGREPET: Åtte kroatiske supportere har blitt pågrepet i Oslo. Her feirer en gruppe kroater under VM-kampen mot Kamerun i Brasil i 2014.  Foto: AP

I ettermiddag meldte TV 2 at minst åtte kroatiske fotballsupportere har blitt pågrepet i Karl Johans gate i Oslo Sentrum. Noen av disse åtte er blant de som har blitt innbrakt, forteller Brenden.— Vi fikk melding om at det var en ansamling kroatiske fotballsupportere på stedet. I frykt for ordensforstyrrelser ble disse pågrepet og kjørt vekk fra stedet, sa operasjonell sjef, Marianne Heidenstrøm til kanalen.

— Dette er rent forebyggende, la hun til.

NRK melder at de arresterte skal være på en internasjonal liste over hooligans. Dermed slipper de ikke inn på fotballkamper, uansett hvor i verden.

Kroatias supporterskare har vært innblandet i en rekke kontroverser de siste årene.

Rundt klokken fire i dag ble det iverksatt et massivt politioppbud langs hele Karl Johans gate.

Det kryr av politimenn på Karl Johan - timer før landskampen.  Foto: Olav Eggesvik

Rundt klokken halv fem begynte mange av kroatene å bevege seg oppover mot Ullevaal Stadion. Der vil de imidlertid ikke slippe inn, hvert fall ikke med kroatiske drakter eller flagg, som er forbudt.

FØLG DIREKTE FRA 18.00: Norge-Kroatia

Kroatias fotballforbund har valgt å ikke benytte seg av sin billettkvote til landskampen og NFF tar grep for å unngå at kroater slipper inn.

LES MER: Forbyr kroatiske flagg på Ullevaal Stadion i kveld.

Hakekorskontrovers

Ifølge TV 2 opplyste innsatsleder på stedet om at det pågår en politiaksjoni dag.

Blant Kroatias supporterskandaler de siste årene, er det en hakekorskontrovers som har fått aller mest oppmerksomhet.

Det var da kroatene spilte hjemme mot Italia i juni at kameraene plukket opp et hakekors som noen hadde «risset inn» i gressteppet på banen i Split. UEFA har straffet laget med ett minuspoeng.Det er nå anket.

Landslagssjef Kovac fikk spørsmål om den hendelsen på en pressekonferanse lørdag kveld.

— Først og fremst: «Fansen» som gjorde det er ikke våre fans. De er hooligans, de er en minoritet, sa han oppgitt.

Kampstart i Norge-Kroatia er 18.00.

På forsiden nå