Fredriksen om taktikken: – Vi ønsker å være et spillende lag

AaFK scoret mål på gunstige tidspunkt og kontrollerte inn til 3-1 mot Lillestrøm.

Saken oppdateres.

AALESUND-LILLESTRØM 3–1

Det ble som ventet en fysisk tøff kamp når AaFK og Lillestrøm barket sammen i Aalesund i kveld. Lillestrøm stilte blant annet med to spisser, Tomas Malec og Michael Skoda, som begge var godt over 190 cm på strømpelesten. Men AaFK visste tydeligvis hva som ventet dem.

Hjemmelaget tok krigen og vant duellene, men fikk samtidig ballen ned på bakken og ikke minst i mål – på svært gunstige tidspunkt av kampen.

Underholdning

– Det er klart at vi ønsket å matche Lillestrøm i duellspillet, men samtidig ønsker vi å være et spillende lag, som er underholdende å se på med både individuelle og relasjonelle ferdigheter, sier AaFKs trener Trond Fredriksen.

Og de relasjonelle ferdighetene fikk Fredriksen og publikum se til gagns på AaFKs to siste scoringer, som begge var flotte mål på viktige tidspunkt.

Nykommer Lars Veldwijk gjorde først 2-0 rett før pause, etter en nydelig pasning fra Aron Thrandarson. Veldwijk tok ballen ned på brystet og klinte den i nærmeste kryss.

Rett etter pause var det duoen Mos/Gyasi, som var i sentrum. Erwin Gyasi fant Mos Abdellaoue med en lekker gjennombruddspasning. Mos skjøt i steget og overrumplet totalt Arnold Origi i Lillestrøm-målet. 3-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Bedre defensivt

– Jeg synes vi er mye bedre enn Lillestrøm i 60 minutter. Etter hvert får vi litt trøbbel når vi mister ballen for lett på vei framover, men alt i alt synes jeg vi har god kontroll, sier Fredriksen, som er spesielt fornøyd med at AaFK har fått strammet opp det defensive.

– Vi har naturlig nok hatt litt fokus på den defensive organiseringen, og så lenge vi ikke slipper inn tre mål i hver kamp er vi et godt fotballag, smiler Fredriksen.

Mos med ny scoring

En annen som smilte fornøyd etter kampen var målscorer Mos Abdelloue, som satte inn sitt tredje seriemål på fire kamper.

– Vi fikk roen, og ikke minst troen på det, etter den tidlige scoringen (til Daniel Gretarsson). Det ble mange dueller, men jeg synes vi fikk til spillet vårt langs bakken også, sier Mos, som selv var en av dem som løp og kjempet mest.

– Jeg føler jeg er i god form, og kan legge ned en del meter både offensivt og defensivt. Samtidig så kommer jeg meg til sjanser. Jeg prøvde å overrumple keeperen ved å avslutte tidlig. Det lykkes jeg med i dag, sier Mos, som får skryt av trener Fredriksen:

– Mos har vært hardtarbeidende så lenge han har vært her. En veldig lojal lagspiller. De siste to sesongene har også målene begynt å komme, noe både han og vi andre er glade for, skryter AaFK-trener Fredriksen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå