Håland om Juventus-ryktene: - Jeg har kontrakt med Molde

Moldes spisstalent skal være aktuell for flere europeiske storklubber

Ettertraktet: Erling Håland følges av flere europeiske storklubber.  Foto: ERIK BIRKELAND

Saken oppdateres.

MOLDE: Erling Håland (17) gjorde en sensasjonell inntreden i eliteserien i fjor høst og har herjet på aldersbestemte landslag. Det har skapt oppmerksomhet i større ligaer enn den norske, og Ole Gunnar Solskjær har flere ganger sagt at han ikke vet hvor lenge han får beholde unggutten.

Følges av engelske toppklubber

Nå skriver den italienske sportsavisen Tuttosport at Juventus vurderer å kjøpe Håland. Også engelske toppklubber skal følge spissen tett. 17-åringen har sin far Alf-Inge Håland som rådgiver. Han spilte selv i Manchester City, Leeds og Nottingham Forest.

Etter fredagens trening spurte Rbnett Erling Håland om ryktene.

– Jeg er her og har kontrakt med Molde. Det er det jeg tenker på, og det er det eneste svaret jeg har, sa han da.

– Hva er din ambisjon for 2018-sesongen?

– Jeg vil spille meg inn på Molde-laget i år og bidra med noen scoringer og målgivende. Det er målet mitt, sa Håland, som reiser til Spania på treningsleir med MFK lørdag.

– Blant verdens 60 største talenter

Håland var blant de 60 navnene den engelske storavisa «The Guardian» presenterte som verdens største talent født i 2000. Unggutten tar oppmerksomheten med knusende ro.

– Jeg har fått noen meldinger fra kjentfolk, men jeg har ikke studert lista selv. Det er selvfølgelig artig å bli lagt merke til sammen med mange navn fra store klubber, men dette er ikke noe jeg kommer til å henge på veggen, sier Håland til Rbnett.

Administrerende direktør i Molde Øystein Neerland vil ikke kommentere ryktet.

– Erling er en talentfull spiller som vi ser frem til å følge videre. Når det gjelder interesse og eventuelle klubber som er interessert, så kommenterer vi ikke dette, skriver Neerland i en tekstmelding.

Juventus, City og Real Madrid

Molde-angriperen ble tatt ut sammen med spillere som Juventus-eide Moise Kean (utlånt til Verona), Jadon Sancho som gikk fra Manchester City til Borussia Dortmund, Vinicius Júnior (Flamengo) som eies av Real Madrid og George Weahs sønn Timothy som spiller i PSG.

Sarpsborg-talentet Jørgen Strand Larsen, som er på utlån til AC Milan, er den andre norske spilleren som har fått plass på lista.

Svendsen med for tre år siden

The Guardian lanserte sin kåring «Next Generation» I 2014. Sander Svendsen (Hammarby) ble valgt ut fra 1997-årgangen. Året etter ble Martin Ødegaard (nå Heerenveen) og Rafik Zekhnini (nå Fiorentina) plukket ut. I fjor var ingen norske spillere med på lista.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå