Haugen kan havne i Start

Branns midtbanespiller kan bli Start-spiller.

NY START? Fredrik Haugen har takket nei til flere kontraktstilbud fra Brann. Nå kan han være på vei til Start.  Foto: Adrian B. Søgnen

Saken oppdateres.

Kontrakten til Branns Fredrik Haugen utløper til sommeren, og frem til nå har ikke Brann mottatt noen henvendelser på mannen som de siste sesongene har vært lagets kanskje aller største profil.

Den 25 år gamle midtbanespilleren har gjort det klart at hans kontrakt ikke vil bli forlenget.

Nå kan han havne i Start.

Ønsker å bli solgt

Haugen ble hentet til Brann ved hjelp av midler fra supporternes eget investeringsselskap Softball. Spilleren ønsker selv å bli solgt i dette overgangsvinduet slik at Softball har muligheter til å få tilbake pengene de har investert i ham - fremfor å måtte gå gratis til sommeren.

Start skal være villig til å betale overgangssum til Brann for Haugen - i tillegg til at de forsøker å lokke Haugen med en økonomisk pakke som langt overgår den Brann har tilbudt spilleren.

Etter det BT har grunn til å tro, har Haugens agent Atta Aneke både mottatt konkrete tilbud og henvendelser fra flere andre europeiske klubber, i tillegg til mange norske klubber. Derimot er det ingen som hittil har vist seg villig til å betale overgangssum for å sikre seg Haugen nå.

Nettopp dette kan være det som gjør at Haugen velger Start. Derimot har klubben fra Kristiansand ennå ikke henvendt seg til Brann på en formell måte angående Haugen.

Mark Dempsey er ny Start-trener og skal være begeistret for Fredrik Haugen.   Foto: Reidar Kollstad

Pengesterke eiere

Den nyopprykkede Kristiansands-klubben har fått nye pengesterke eiere og satser stort på å markere seg i retursesongen til Eliteserien.

De har allerede vært svært aktive på overgangsmarkedet, og klubbens nye trener Mark Dempsey skal være begeistret for Haugens kvaliteter. Dette gjør at Start nå forsøker å hente Haugen til Sørlandet.

– Jeg har ingen kommentar til dette. Alt dette håndteres av min agent Atta Aneke. Du får kontakte ham, sier Haugen.

Aneke sier følgende:

– Jeg har ikke lyst til å bekrefte eller avkrefte dette.

– Kan Haugen bli klar for en ny klubb i løpet av kort tid?

– Jeg tror det kan skje fort, ja, men slikt er alltid vanskelig å si. Det er jo opp til de ulike klubbene, svarer Aneke.

Branns sportssjef Rune Soltvedt ønsker heller ikke å kommentere saken. Starts sportssjef Tor-Kristian Karlsen sier dette til Fædrelandsvennen om Haugen-interessen:

– Jeg kommenterer ikke enkeltnavn, men det er hyggelig at media kobler oss til en spiller av det kaliberet, sier Karlsen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå