«Hele sommeren har vi lurt på hva Strømsgodset har hatt å gjøre nede mot bunnen av tabellen. Det lurer vi på fortsatt».

Kommentar: Nå kan Godset se oppover, skriver Ola Bernhus.

Her har Marcus Pedersen akkurat satt inn 3–0-scoringen. Det ble til slutt en komfortabel seier til Strømsgodset.  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Strømsgodset-Lillestrøm 3–1

Slik Godset har vist seg frem i de siste kampene, ikke minst i førsteomgangen mot Lillestrøm i denne runden, kan vårsesongens lidelser glemmes.

Godt utvalg

Det Godset-laget vi ser nå, står ikke tilbake for noen. Det er godt bemannet på alle plasser. De har spillere som hever seg over massen (Tokmac Nguen og Bassel Jtradi), og de har lagslitere av typen Parr, Vilsvik, Junior og Hauger. Ikke mange lag har maken til forutsetninger.

Nå har de karret seg opp på tabellmidten, og det stopper neppe der for Tor Ole Skulleruds lag.

Ola Bernhus, kommentator  Foto: Vegard Grøtt

Problemer på Romerike

For Lillestrøm er det verre. Det er blitt dårlig med poeng i det siste, selv om de holder jevnt nivå med alle.

Begavede spillere finnes, men de er unge (Mathew 20, Moses 20, Charles 19), og de mer rutinerte er på et mer alminnelig nivå, målt med eliteseriemål. Men energien og arbeidsviljen beholder de, og det bør gi en trygg tabellplass til slutt.

Var Lillestrøm uten målsjanser denne gangen? Nei, spesielt i andre omgang var mulighetene mange og store.

Men var Lillestrøm for dårlige til å forsvare seg? Ja, særlig i begynnelsen av kampen.

Og sett fra Romerike var det nok det siste som ble husket fra første omgang – som ble avgjørende. Det ble fomlet da Godset lagde 1–0 (Tokmac Nguen), oppfattelsesevnen var ikke god nok på 2–0 (Tocmac igjen) og offside-spillet sviktet på 3–0 (Marcus Pedersen).

Fort og riktig

Men det er nok riktigere å se dette på denne måten: Strømsgodset var rett og slett gode i den omgangen som ble avgjørende, kanskje enda bedre enn mot Vålerenga i forrige runde.

De angrep fort, og de klarte å veksle målbevisst mellom lange og korte pasninger, mellom direkte gjennombruddsforsøk og spill i bredden, slik at det rutinerte Lillestrøm-forsvaret ble revet i filler.

Dessuten er det alltid en fordel å ha banens mest kreative spiller. Tokmac Nguen lurte tre motstandere med smart ballbehandling foran det første målet, og hans andre var så teknisk velutført at det bare var å applaudere.

Tre mål på tre sjanser, aldeles uten flaks, er oppskrift på utklassing. Det ble det ikke. LSKs redusering like før pause (Fredrik Krogstad, straffe) satte en ny tone til kampen.

Lillestrøm kom seg igjen. Det skjedde mye i Godset-feltet etter pause, men ikke det som kunne gitt LSK-poeng.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå