Helland og Bendtner i sentrum da Lillestrøm ble knust

Lillestrøm hadde lite å stille opp med da Rosenborg fullt fortjent sikret tre nye poeng.

STOR KAMP: Med to nye scoringer er Nicklas Bendtner oppe i totalt 14 så langt i årets serie. Rosenborg slo Lillestrøm komfortabelt 3–0 på Åråsen.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Lillestrøm-Rosenborg 0–3

ÅRÅSEN/TRONDHEIM: Kåre Ingebrigtsen og hans disipler ser ut til å bli umulige å nærme seg for konkurrentene i årets serie. Rosenborg har stø kurs mot gull etter nok en seier – denne gang mot Lillestrøm på bortebane.

Bendtners første

Foran snaut 8000 tilskuere på Åråsen tok det 15 minutter før noen av lagene skapte en skikkelig stor målsjanse. Da var det formspissen Nicklas Bendtner som var svært nær ved å føre gjestene i ledelsen. Bendtner fikk et innlegg fra Helland, men var akkurat for sen til å sette ballen i mål.

De to RBK-profilene Bendtner og Helland skulle bli svært avgjørende i denne kampen.

Etter 21 minutters spill fikk Bendtner fullt treff. Etter en corner havnet ballen hos den danske stjernen. Han sto litt utenfor femmeteren og klemte ballen inn bak Lillestrøm-keeper Marko Maric.

Frekt Helland-skudd

Tolv minutter senere fant kampens høydepunkt sted. Da var det Helland som var i hovedrollen. Mike Jensen slo ballen ut på kanten til Vegard Eggen Hedenstad. RBK-backen sendte den videre til Helland, som på frekt vis skrudde den i nærmeste kryss. LSK-keeperen ble tatt fullstendig på senga, og dermed sto det 2-0 til Rosenborg.

HØYDEPUNKT: Pål André Hellands 2–0-scoring skjedde på nydelig vis. Her blir han gratulert av lagkameratene.  Foto: NTB SCANPIX

- Vi er fokuserte, kontrollerte og ga ikke fra oss så mange muligheter. Vi skal gjøre det samme i andre omgang, sa RBK-trener Ingebrigtsen til TV-kanalen Eurosport i pausen.

I andre omgang var det Lillestrøm som kom til den første sjansen. Tore Reginiussen tapte en duell mot Erling Knudtzon. Ballen havnet hos Fredrik Krogstad, som skjøt over Arild Østbø, som voktet Rosenborg-målet i André Hansens fravær.

Bendtners andre

Da 71 minutter var gått, ble Samuel Adegbenro felt i Lillestrøms 16-metersfelt. Dermed straffespark for RBK. Nicklas Bendtner var som vanlig bombesikker fra krittmerket. Han satte inn sitt 14. mål for sesongen og førte Rosenborg opp i 3-0.

Adegbenro ble liggende og vri seg etter hendelsen. Han ble erstattet av Yann-Erik de Lanlay etter straffesparket.

Rosenborg hadde mulighet til å øke ledelsen bare fem minutter senere. Igjen var det Bendtner som var sentral, da han på lekkert vis la ballen til Birger Meling. Skuddet var brukbart, men Marko Maric klarte å hindre scoring.

Vardar neste utfordring

Bendtner leverte en meget sterk kamp. Både han og Helland fikk hvile de siste ti minuttene. De ble erstattet av Anders Trondsen og Milan Jevtovic.

På tampen hadde Rosenborg flere gode muligheter til å øke til 4–0, men kampen endte med tremålsseier. Før Branns møte med Vålerenga senere søndag kveld var RBKs ledelse på lag nummer to i Eliteserien på hele ti poeng.

Torsdag venter neste store utfordring for Rosenborg. Da kommer Vardar fra Skopje til Lerkendal. RBK bør absolutt ta tre poeng der for å henge med i kampen om avansement i Europa League.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå