Her er Annans siste trofé

Anthony Annan har allerede sikret gull på hjemmebane — med Vanessa (4 måneder) på armene får han ny energi til sluttspurten med Rosenborg.

annan  Foto: Bjarte Stav

Saken oppdateres.

Den ghanesiske midtbaneterrieren legger ikke skjul på at alt annet enn gull vil være en gedigen nedtur, når Rosenborg leder med syv poeng og har en kamp til gode på Molde i det ni serierunder gjenstår.

Rosenborg står overfor mange tøffe borteoppgjør og skal gjeste både Stabæk, Molde, Viking og Brann før det hele er avgjort. Men først er det bunnsliter Lyn som står for tur hjemme på Lerkendal.

— Selv om de ligger sist på tabellen, er det et veldig sterkt lag. Vi må opprettholde konsentrasjonen og intensiteten i spillet vårt , advarer Annan.

(kampanjen varer til 1. september)

Familielykke

Den 24 år gamle terrieren debuterte for Rosenborg borte mot Fredrikstad for ganske nøyaktig ett år siden, og har vært uvurderlig på Rosenborgs midtbane i årets sesong.

Annan erkjenner at suksessen på banen henger tett sammen med uttellingen på hjemmebane. Annan ble far for andre gang i slutten av april. Da kom lille Vanessa til verden. Fra før har Annan og kona en gutt på tre år som heter Benjamin.

— Vi er veldig lykkelige og stolte foreldre, sier ekteparet.

— Vanessa gir meg masse glede og inspirasjon, forteller Annan.

Les også:

Usikker midtbaneoppstilling

Så gjenstår det å se om Annan fortsatt smiler etter 90 minutter mot Lyn mandag. Med seier vil Rosenborg ta et nytt syvmilssteg mot seriegullet.

Ettersom Alejandro Lago er ute med karantene, vil trolig Vadim Demidov flyttes ned i midtforsvaret sammen med Kris Stadsgaard. Det betyr at Lago enten får Marek Sapara eller Steffen Iversen ved sin side. Per Ciljan Skjelbred er også et alternativ.

— Det er samme for meg hvem det blir. De er alle gode fotballspillere, sier Annan.

På forsiden nå