Her er Rosenborgs startellever i Spania

Kåre Ingebrigtsen har valgt Samuel Adegbenro og Anders Trondsen fra start mot Real Sociedad.

STARTER PÅ TOPP: Nicklas Bendtner, her under onsdagens trening på Estadio Anoeta, er bombesikker i Kåre Ingebrigtsens førsteellever. Han starter på topp mot Real Sociedad.Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

SAN SEBASTIÁN: Real Sociedad står på motsatt banehalvdel når Rosenborg spiller sesongens første gruppespillkamp i Europaligaen i kveld.

Fra start

Kåre Ingebrigtsen har valgt dette laget mot den spanske motstanderen:

André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Birger Meling, Jørgen Skjelvik, Tore Reginiussen - Mike Jensen, Anders Trondsen, Anders Konradsen - Yann-Erik de Lanlay, Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro.

På benken sitter Arild Østbø, Jacob Rasmussen, Johan Lædre Bjørdal, Alex Gersbach, Pål André Helland, Marius Lundemo og Milan Jevtovic.

Baskerne må finne seg i å være store favoritter før møtet på Estadio Anoeta. Real Sociedad ligger på andreplass i den spanske toppdivisjonen etter tre spilte kamper. Rosenborg er som kjent på en komfortabel førsteplass i den norske serien.

Kun Barcelona og Real Sociedad står med full pott så langt i La Liga.

– Høyt og lavt press

- Vi må klare å spille både med høyt og lavt press. I perioder må vi forsvare oss. Kanskje må vi enkelte ganger spille lavere enn vi har lyst til. Det gir oss et godt utgangspunkt for kontringer, uttalte RBK-trener Ingebrigtsen på pressekonferansen i Spania onsdag kveld.

Kaptein Mike Jensen poengterer betydningen av godt andreforsvar i årets første gruppespillkamp.

- Det blir veldig viktig, fordi de er så gode én mot én. Vi skal være et lag med masse dyktige andreforsvarere.

– Kommer med selvtillit

Jensen ser for seg omtrent samme kampbilde som i oppgjørene på bortebane mot Celtic og Ajax.

- Real Sociedad kommer til å ha ballen mye. Så får vi se om vi tør å bygge videre på det vi gjorde hjemme mot Ajax. Da var vi flinke når vi hadde ballen. Det tror jeg blir veldig viktig. Vi kommer med selvtillit og tør å ta sjanser når vi har ballen. Jeg håper vi har mot i morgen til å utfordre, sier han til Adresseavisen.

I tillegg til Rosenborg og Real Sociedad består Europaligaens gruppe L av Vardar fra makedonske Skopje og russiske Zenit fra St. Petersburg. De to lagene møter hverandre i Skopje i kveld.

Begge kampene starter klokken 21.05.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå