Her får han norsk toppfotballs lengste utestengelse. Han har en klar mening om Bamba-episoden.

Snart ti år er gått siden Kenneth Dokken ble utestengt i syv kamper. Nå ber han fotballen ta ordentlig tak etter Daouda Bambas albueepisode.

Saken oppdateres.

De siste dagene har Daouda Bambas albuetakling mot Tromsø-kaptein Simen Wangberg vært en stor snakkis i Fotball-Norge. Brann-spissen slapp unna søndagens hendelse uten kort, men risikerer nå å bli utestengt i flere kamper.

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund møtes tirsdag kveld. Der vil det komme en avgjørelse i Bamba-saken.

– Den er stygg, særlig fordi det er albue mot hodet. Det er i tillegg en situasjon som kommer uten temperatur i oppbyggingen, sier Notodden-trener Kenneth Dokken.

Må settes på dagsordenen

Utestengelsen han fikk som Odd-spiller i 2009 er fortsatt den lengste som er gitt i en disiplinærsak i norsk toppfotball. Dokken ble straffet for en uprovosert nedsparking av Johan Arneng i cupsemifinalen mot Aalesund.

Snaut ti år senere mener han fotballen må slå hardere ned på voldelig oppførsel.

– Jeg fikk som jeg fortjente. Det var ikke karrieretruende for Arneng eller mot hodet, men det var riktig å slå ned på den. Jeg mener slikt må settes høyere på dagsordenen.

– Særlig slag mot hodet er episoder vi må ta ordentlig tak i. Jeg har fått en trynet selv, så jeg vet en god del om hva det kan gjøre med deg. Fotballen er en ting, men du har et langt liv etter karrieren også. I tillegg må man tenke på hvordan det visuelt ser ut for barn og unge, mener Dokken.

Kenneth Dokken opplevde selv å bli utestengt i lang tid for dårlig oppførsel. Han mener det må slås ekstra hardt ned på albueepisoder som den Daouda Bamba sto for i helgen.  Foto: BILDBYRÅN NORWAY

– Viktig å spille med åpne kort

I fjor høst ble Kristiansund-profilen Aliou Coly utestengt i tre kamper etter å ha plantet en albue i Branns forsvarsspiller Taijo Teniste. Det føler Dokken var en for mild straff.

– Uavhengig av min egen straff mener jeg episoder som den med Bamba og Coly bør straffes hardere enn med tre kamper.

Han synes det er bra at Brann raskt tok avstand fra Bambas oppførsel. Mandag sto spissen skolerett da han møtte pressen.

– Det er viktig at vi spiller med åpne kort og gjør noe med det når slike ting skjer. Det er ekstremt stygt, sier Dokken.

OPPDATERT: Tirsdag kveld (etter at vi snakket med Dokken) ble det klart at Bamba utestenges i fire kamper som følge av hendelsen.

På forsiden nå