Her gjør «Lord Bendtner» det igjen

Har fått åtte muligheter fra straffemerket. Dansken har scoret på alle.

SCORET IGJEN: Nicklas Bendtner er trygg fra straffemerket.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

VARDAR-ROSENBORG 1–1:

Det så ut til å bli en virkelig vrien kveld for Rosenborg i Skopje, men like før pause kom Europa-oppturen.

Samuel Adegbenro skaffet Rosenborg straffespark, og Nicklas Bendtner tok med seg ballen.

Dansken var tryggheten selv, og dundret straffesparket i mål og sikret Rosenborg 1-1 i årets siste kamp.

Det var 29-åringens 23. mål for RBK – og hans åttende på straffe.

God Bendtner-mulighet

Rosenborg kunne fått en drømmeåpning i Skopje. Vardar slet med å klarere etter et frispark fra høyre, og ballen havnet hos Nicklas Bendtner på ti meter. Dansken er normalt dønn sikker i sånne situasjoner, og avsluttet godt også denne gangen. Men hjemmelaget fikk blokkert til corner, og Rosenborg maktet ikke å få betaling på de to påfølgende hjørnesparkene heller.

Tonen var satt, men så skjedde det som ikke skulle skje.

Hjemmelaget slo en lang ball frem. Den ble stusset videre til Ytalo med noe som kunne minne om en hands. Spissen kom på løp mellom Jørgen Skjelvik og Jacob Rasmussen, var trygg alene med André Hansen og satte ballen nede ved målvaktens høyre stolperot.

Det var et skudd for baugen, for Rosenborg hadde egentlig en positiv åpning på kampen i sin noe uvante 5-3-2-formasjon, med Alex Gersbach og Vegar Eggen Hedenstad som offensive vingbacker. Bortelaget kom på flere småfarlige visitter i åpningskvarteret, og begge vingbackene var aktive på hver sin flanke.

Store Vardar-sjanser

Samtidig gjorde det sitt til at gruppejumboen fikk rom å kontre i bak RBKs sidebacker, og det var på en kontring hjemmelaget var nære ved å doble ledelsen etter 23 minutter. Vardar kom til innlegg fra høyre, og Ytalo var først på ballen. Fra kloss hold satte han ballen rett på keeper Hansen, som parerte til corner.

På hjørnesparket fikk en av hjemmelagets spillere headet mot mål, men atter en gang var Hansen sterk da ballen gikk via ham og i stolpen før ballen forsvant fra det farlige området.

Plutselig var den positive RBK-starten blitt til total Vardar-dominans og Rosenborgs forsvarsspill var av det slette slaget.

Våken Adegbenro

Sjansene var langt fra hverandre, men like før pause var Samuel Adegbenro årvåken da han snappet opp en dårlig pasning. Han tok med seg ballen alene mot keeper Filip Gacevski, som la nigerianeren i bakken i feltet og den ukrainske dommeren blåste for straffespark.

Nicklas Bendtner tok med seg ballen, la den på straffemerket og fikk øredøvende pipekonsert mot seg. Det ga han fullstendig blanke i, og var dønn sikker da han sendte ballen til venstre og keeper i motsatt hjørne. Dermed sto det 1-1 til pause i Skopje.

Den andre omgangen startet mye jevnere enn hva den første etter hvert utviklet seg til å bli. I løpet av de første ti minuttene skjedde det ikke stort foran noen av målene, annet enn at hjemmelaget hadde et småfarlig frispark fra tjue meter som gikk en halv meter over vinkelen.Samtidig slet Rosenborg med å bli veldig farlige. Adegbenro, Gersbach og Birger Meling prøvde seg alle på venstresiden, men uten å få ballen inn i farlig område.

De Lanlay tilbake

Tjue minutter før slutt fikk RBK en opptur. Yann-Erik de Lanlay var endelig tilbake på banen etter over to måneder ute med skade. Han tok rollen som høyre indreløper og RBK fortsatte i 5-3-2.

Like etter gikk Tigran Barseghyan i bakken i feltet, og hevdet at Jacob Rasmussen hadde klippet ham ned. Dommerne falt imidlertid ikke for trikset, og belønnet Vardar-spilleren med et gult kort i stedet.

Utover de Lanlays retur til banen var det ikke mye som varmet i kveldskulden i Skopje, men da en hund entret gressmatten med et kvarter igjen å spille var det et etterlengtet underholdningsbidrag.

Helt på tampen kunne RBK ha sikret seg alle tre poengene. Birger Meling kom til legg fra venstre, og Vegar Eggen Hedenstad kom på løp i feltet. Han fikk avsluttet fra god posisjon, men ballen gikk via en forsvarer og utenfor.

Dermed endte det 1-1 i Skopje, og Rosenborg blir nummer tre i gruppespillet i Europaligaen med fem poeng.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå