I dag kan RBK ta gull: - Kommer neppe til å se Molde-kampen

RBK-profilene prioriterer andre ting enn Molde-kamp lørdag kveld.

PRIORITERER ANNERLEDES: Småbarnsfar André Hansen vil ikke bruke lørdagskvelden på å se Molde-Kristiansund.Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å se kampen. Men jeg får vel med meg resultatet, og vi får se om Molde vinner her nå, da. Men det er artigere å fikse dette selv. Den spontane gleden vil være større da.

Det sier RBK-keeper Andre Hansen til Adresseavisen.

Og får støtte av forsvarsklippe og tobarnspappa Tore Reginiussen.

- Nei. Jeg tror ikke jeg kommer til å prioritere tida mi slik at jeg ser kampen. Det er en kamp som egentlig ikke betyr noe som helst. Vinner Molde, ok. Taper Molde, så blir det strengt tatt en rolig lørdagskveld uansett, sier han – vel vitende om at RBK spiller selv søndag.

Små barn gjør lørdagskvelden hellig. Tore Reginiussen ser neppe Moldes kamp mot Kristiansund.Foto: Morten Antonsen

Slik blir RBK mestere i kveld

Utgangspunktet foran denne fotballhelgen er krystallklart:

* Vinner RBK over Aalesund søndag kveld (kampstart 20.00), er man 100 prosent dønn sikkert seriemestere.

* Med uavgjort er det en så syltynn teori for at RBK kan bli tatt igjen, at vi ikke orker bruke energi på det. For å si det enkelt: Da må Molde ta igjen RBKs forsprang på 15 måls målforskjell i tillegg til at RBK må tape sine to siste.

* Så det var nevnt, også: RBK kan fint også tape mot nedrykkstruede AaFK – dersom resultatet i dagens eliteseriekamp går veien.

Men:

* Allerede klokken 19.45 i kveld kan Rosenborg være seriemester 2017.

Da er nemlig Molde-Kristiansund ferdigspilt på Røkkeløkka, og om Molde avgir poeng er saken biff.

Da vil RBK være minst syv poeng foran Ole Gunnar Solskjærs menn – med kun to kamper igjen å spille for Molde.

Og, sånn for å ha understreket det, også: Bak Molde kan ingen ta igjen RBK selv om Kåre Ingebrigtsens menn skulle tape de tre siste kampene.

– Skal k*ke det godt til

Eller som Reginiussen sier det til Adresseavisen før de tre siste kampene:

- Vi skal k*ke det godt til for oss selv om vi skal klare å rote vekk dette!

Hovedårsaken til at de to sentrale RBK-brikkene hevder de ikke bryr seg om det som skjer på Røkkeløkka, handler om to ting:

Det er alltid artigst å avgjøre selv. Og den spontane feiringen blir nok et par hakk artigere dersom man ikke får servert gullet i posten kvelden før.

For én ting vil Reginiussen bli trodd på. Selv om han har to strake gull med RBK, er han ikke kommet dit hvor man blir blasert, slik Rosenborg-spillerne kunne bli beskyldt for i storhetstida på 90-tallet, da gull virket som en formalitet.

- Nei. Det er utrolig moro å vinne gull, å få til det sammen. Dessuten har det vært en del utskiftinger i troppen, så det er ikke alle i a-stallen som tar gull for tredje gang, om vi da ikke skulle rote oss helt vekk her, da.

– Det er gjevt å nå målet man satte seg i vinter, sier han.

– Ingen cruisekontroll

Keeper Hansen er enig i det. Og er tydelig på at det handler om å tyne det siste ut av denne sesongen. Det som skjedde mot Stabæk sist helg kan ikke gjentas mot et formsvakt, men desperat AaFK-lag.

- Vi kan ikke sette på noen cruise-kontroll. Vi skapte nok sjanser mot Stabæk, men var ikke helt «der vi ville» ellers i kampen. Nå kommer det også en landslagspause, hvor det blir litt roligere for de som ikke er med der.

– Det er ingen grunn til å spare på noe krutt her, sier han.

NB! RBKs egen kamp er søndag klokken 20.00. Så gjenstår det å se om det blir neglebiting som forrige helg, da Molde scoret tre minutter på overtid. Og om Hansen/Reginiussen faktisk tør la TV’n være avslått kampen gjennom...

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå