Ingebrigtsen er Rosenborgs nye hovedtrener

Har skrevet under en treårskontrakt med klubben.

Kåre Ingebrigtsen ble presentert som ny permanent hovedtrener i Rosenborg.  Foto: Jan Petter Søraa

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (adressa.no): Kåre Ingebrigtsen får fortsette som trener i Rosenborg. Det ble klart på en pressekonferanse torsdag. Ingebrigtsen har skrevet under på en treårskontrakt.

– Da jeg fikk muligheten til å være Rosenborg-trener i sommer, var det dette jeg håpet på. Jeg ønsket å trene Rosenborg lenger enn det vikariatet jeg hadde. Derfor står jeg her stolt og ydmyk, sa Ingebrigtsen.

– Jeg har lyst til å være med og vinne noe. Da er jeg på rett plass, la han til.

Styreleder Ivar Koteng avslørte at klubben har hatt 21 navn på «blokka» i prosessen med å finne en permanent trener.

– Det ble etter hvert ikke veldig vanskelig å lande på Kåre. Men når vi fikk en slik prøveperiode, ville vi utnytte den før vi bestemte oss. Vi har vurdert hvordan vi skal komme oss ut i Europa igjen. Vi så at Kåre var god på feltet og at det som skjedde på banen ble svært bra, sa Koteng.

Uavklart

Et usikkerhetsmoment er stadig hvordan oppbyggingen av den sportslige ledelsen blir. Mye tyder på at sportslig leder Erik Hoftun blir permanent assistenttrener fra nyttår, mens det hentes inn en ekstern sportslig leder.

– Jeg ønsker å ha med dem som er her i dag videre. Jeg ønsker, håper og tror det. Men den prosessen er ikke helt i mål, sa Ingebrigtsen.

– Det som er sikkert, er at sportslig leder og assistent ikke blir samme person, slo Koteng fast.

RBKs trenerteam består i dag av Ingebrigtsen, Hoftun, Geir Håvard Hjelde (fysisk trener) og Jørn Jamtfall (keepertrener). I tillegg jobber fortsatt speider Stig Torbjørnsen med kartlegging av aktuelle spillere for klubben.

Ble bestemt denne uka

Onsdag skrev adressa.no om RBK-styrets ekstraordinære møte tirsdag kveld, hvor avgjørelsen om å ansette Kåre Ingebrigtsen som klubbens nye hovedtrener endelig ble banket gjennom.

Koteng ville ikke kommentere innholdet av det ekstraordinære styremøtet da han snakket med adressa.no:

— Vi hadde et styremøte tirsdag, der trenerspørsmålet var ett av temaene, sa han – og fulgte opp:

— Vi mangler én avklaring, og vet ikke om vi får svar på det i løpet av noen timer eller 14 dager.

Hoftuns rolle

Denne avklaringen skal ha handlet blant annet om kontraktslengde. Også Erik Hoftuns rolle har vært oppe til diskusjon gjennom høsten. Men nå ser dette altså i orden.

Etter alt å dømme blir Hoftun Ingebrigtsens assistent, og det har også vært vurderinger på Brakka om Nils Arne Eggen skal være med i et team.

Legendene liker avgjørelsen

Da adressa.no skrev at klubben går for Ingebrigtsen i dagens papirutgave, støttet flere RBK-legender avgjørelsen:

— Ut fra spill og resultater er det ikke mange grunner til ikke å ansette ham. Dessuten har Kåre skapt positivitet: Han har hjertet sitt i RBK, og jeg håper han lykkes, sier Bent Skammelsrud.

— Kåre har gjort en god jobb: Resultatene blir bedre og bedre, og det har vært lett å se hva han har holdt på med. Han har min fulle tillit, mener Rune Bratseth.

— Jeg har ikke fått sett så mange kamper, men det er mer plan over spillet igjen: Det går raskere i angrep og det er flere i 16-meteren til motstanderen. Jeg har hatt trua på Kåre hele veien, mener Roar «Supermann» Strand.

Suksess i høst

Ingebrigtsen har hatt suksess etter at han tok over 21. juli, og avsluttet sesongen med ni seire på de ti siste kampene - og å ligge øverst på formtabellen.

Ingebrigtsen reiser på ferie lørdag. Det altså som fersk permanent trener for RBK.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå