Isak (14) herjet da TIL-talentene ble kretsmestere

TIL G15 er kretsmestre etter sterk seier mot Kvaløya Sportsklubb.

Målscorerne Isak Eknes Adolfsen (t.v.), Jostein Elias Seguel Brustad, Vegard Solhaug Brekke og Kornelius Nordmo med pokalen.  Foto: Lars Elvevold

Saken oppdateres.

TIL G15- Kvaløya G15 5–1 (2–0)

Kvaløya vant det første oppgjøret 3–1 forrige uke, og dermed hadde TIL en stor oppgave foran seg skulle de sikre seg kretsmestertittelen for gutter 15 år.

Tidlig scoring

Hjemmelaget fikk den perfekte åpningen da kampen da Isak Eknes Adolfsen satte inn 1–0 allerede etter seks minutter. Ikke veldig lenge etterpå var lagene à jour i sammendraget da Kornlius Olaie Nordmo doblet ledelsen etter et innøvd cornertrekk som fungerte perfekt.

TILs dominans fortsatte etter pause og Eknes Adolfsen sørget for at TIL for første gang var foran i sammendraget med sin 3–0-scoring.

Kvaløya slet med å demme opp for teknisk gode og kvikke TIL-spillere på den store Alfheim-matta, og da Vegard Solhaug Brekke satt inn 4–0, innså nok de fleste av de mange fremmøtte Kvaløya-tilhengerne at det ikke ble noe kretsmesterskap.

Jostein Elias Seguel Brustad satte inn 5–0, før Edvard Julius Benonisen sørget for en redusering på tampen med et flott langskudd.

Dermed endte kampen 5–1, og TIL er kretsmestre for gutter 15 år med 6–4 sammenlagt.

– Fortjent seier

– Jeg synes vi er mye bedre og vinner fortjent. Vi snakket før kampen om at vi ikke hadde noe å tape etter å ha tapt den første kampen 3–1, sier tomålsscorer Isak Eknes Adolfsen like etter kampslutt.

Tross sin unge alder var det ikke Eknes Adolfsens første kretsmesterskap.

– Jeg kom til TIL i sommer fra Hamna. Der spilte jeg sammen med de som var to år eldre enn meg, og vant i hvert fall ett kretsmesterskap. Det andre er jeg litt usikker på, siden jeg kun spilte halve sesongen, sier Adolfsen.

En overgang til Alfheim har ligget i kortene en stund forteller 14-åringen.

– Jeg har trent med TIL i ett år så, så det var vel alltid planen, sier Adolfsen, som har ambisjoner på fotballbanen.

– Jeg håper å spille i en av de store ligaene. Først i Eliteserien kanskje, men så i en av ligaene der ute, sier Eknes Adolfsen som beskriver seg selv som spiller slik:

– Styrkene mine er nok nærteknikken, avslutningsferdigheten og å gjøre gode valg. Forbildene er Firmino og Coutinho, jeg trives også best i tierrollen, avslutter dagens TIL-helt.

– Gjennomfører planen vi hadde lagt

TIL-trener Mikael Raimo Johnsen var meget fornøyd med sitt lags gjennomføring.

– Jeg er glad på guttenes vegne. Vi tapte fortjent den første kampen, der vi gir bort noen litt enkle baklengsmål. Sånt skjer med unge spillere. Vi tok fri fredag, lørdag og søndag, og det var det som skjedde på trening mandag og tirsdag som la grunnlaget for kampen i dag, der guttene virkelig gjennomfører planen vi hadde lagt, sier Raimo Johnsen.

Treneren sier Eknes Adolfsen er en spiller trenerteamet har tro på.

– Isak ønsket å komme hit, og det var en fin sak for alle der han får ekstra utfordringer på trening hos oss. Han er en spiller vi har tro på, har fine ferdigheter og er en klok spiller. Han kommer til å ta ytterligere steg, sier Raimo Johnsen.

På forsiden nå