Kåre etter tre gull på rad: - Har fått henvendelser fra utlandet

Suksesstrener Kåre Ingebrigtsen føler han fortsatt har mye å utvikle i RBK. Men holder døra åpen «hvis det rette tilbudet kommer».

SMØRBLID: Som fersk seriemester var Kåre Ingebrigtsen - naturlig nok - i strålende humør da Adresseavisen møtte ham i Ålesund før kampen søndag kveld. Der snakket han om fremtiden. Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

ÅLESUND: Bruttern har allerede startet forberedelsene til 2018, og blir gjerne i RBK i mange år. Og er samtidig tydelig på at det skal mye til for å vurdere noe annet.

- Jeg kan gjerne være i Rosenborg i mange år til. Jeg er strålende fornøyd, det er veldig ordnede forhold i klubben og hele organisasjonen har gjort en kjempejobb. Jeg har fortsatt mye å utvikle her, også, og vi er i gang med å diskutere hvordan vi skal bli enda bedre neste år, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.  

Før han legger til:

- Men kommer den rette klubben, den rette utfordringen, kan jeg ikke gå rundt og si at jeg ikke kan tenke meg å prøve det Det kan i tilfelle ikke «bare være for artig». Det må være en klubb som har muligheter til noe.

- Har du fått noen henvendelser?

- Ja, det har jeg gjort.

- Fra utlandet?

- Ja.

- Når skjedde dette?

- Nei, det har jeg ingen kommentar til.

PLANLEGGER STUDIETUR: RBK-treneren vil ikke si hvor, men bekrefter at det ligger an til besøk hos større klubber etter sesongen, for å lære enda mer.Foto: Richard Sagen

- Ingen «Brink»

Det er en strålende opplagt RBK-trener Adresseavisen møter på Parken hotell i Ålesund fire timer før avspark mot AaFK. Ingebrigtsen er glad og lettet over at gullet er i havn, og ser fram til en kamp med lavere skuldrer enn ellers.

- Vi vil selvsagt vinne. Vi hater å tape. Men det er noe med å ha tatt gullet. Det gjør inngangen til de siste kampene noe mer avslappet. Og om man leder med åtte poeng eller ett... Det er uansett en glede og en lettelse når man har nådd målet. Spør Jørgen Brink, sier han illustrerende.

Kun Eggen over seg

Da hadde RBK-treneren lagt bak seg en ganske så rolig feiring etter at gullet ble sikret kvelden før, hvor han unnet seg et glass vin med kona Hege. Jobb-søndagen startet litt før klokka 13 på Brakka, med charterfly til Ålesund en drøy time senere.

Og når Bruttern snakker med Adresseavisen rett før spillermøtet i Jugendbyen, er det som trippel seriemester. På like mange sesonger.

Dette er en bragd kun Nils Arne Eggen har gjort før ham, siden hovedserien ble innført tidlig på 1960-tallet. Ta med to cupgull, og et par deltakelser i gruppespillet i Europaligaen, og man kan forstå hvorfor de første henvendelsene fra utlandet har begynt å tikke inn.

Samtidig er Bruttern klar på at han har kontrakt med RBK ut 2020. Og at han altså – selv om han nå sier han er flyttbar – gjerne ser seg selv som RBK-trener i flere år framover.

Vil besøke større klubber

52-åringen har også begynt å planlegge 2018. I de planene ligger blant annet studieturer til «noen større europeiske klubber», og han varsler også et RBK som skal bli enda bedre på særlig to ting i 2018:

- Pasningsspillet i Europa må bli enda bedre, det lærte vi mot Real Sociedad borte. Vi har også noe å gå på når det kommer til kynisme, som mot Zenit nå sist, sier han.

- Samtidig har vi utviklet oss fra i fjor. Europa-høsten har gitt god erfaring, hvor vi også har evnet å avgjøre kamper vi fort tapte i fjor. Det er godt å ha i sekken, mener treneren – og drømmer om et 2018 i stabilitetens tegn igjen.

Da tenker han på spillerstallen. Den har vært gjennom et tosifret antall utskiftinger i løpet av kalenderåret 2017.

- Det viktigste blir å beholde de som er her i dag. Nylig startet vi en kamp med åtte spillere som ikke var her i fjor. Slikt er tøft for spillerne selv også, med tanke på at det tar tid å bygge relasjoner. Nå har vi fått spille med den samme gjengen et halvt års tid, og jeg håper vi klarer å holde på dem i 2018. Det handler om spillestil og trygghet, sier han.

TOK SEG TID: Bruttern møter Adresseavisen rett før spillermøtet i Ålesund. Han har et sterkt ønske om å vinne kampen, men medgir lavere skuldrer etter at gullet er i havn.Foto: Richard Sagen

Mer selvtillit som trener

- Etter det første gullet (i 2015), virket det som du ønsket å bli i RBK på livstid eller til du ble sagt opp. Etter tre gull på tre år… Har dette endret seg?

- Det jeg sa da, som fortsatt står ved lag, er at jeg ikke har noen drøm om å bli Premier League-trener, eller noe. Det var spørsmålet om Premier League jeg fikk den gangen, også.

- Men er selvtilliten som trener annerledes nå enn sommeren 2014?

- Opplevelsene og resultatene man får, skaper selvtillit. Men dette handler jo ikke bare om meg. Dette handler om hva hele klubben Rosenborg har fått til sammen, svarer Kåre Ingebrigtsen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå