Ketchup, fin lefse og bønner: Her er RBK-ernes taco-hemmeligheter

– Ketchup i lefsa, og osten på må før rømmen.

Reker, ikke taco. Mens flere av RBK-spillerne gjerne koser seg med taco, er trener Kåre Ingebrigtsen mer glad i reker.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

MELONERAS: Mens mange trønderske familier fredag setter seg til bordet og spiser taco mens snøen laver ned utenfor, er RBK-spillerne for tiden på Gran Canaria og svetter av seg det som måtte være av Taco-kalorier.

Og om det spises taco i RBK-leiren?

– Vi var faktisk ute på mexicansk restaurant i går. Taco, smiler Matthias Vilhjalmsson til Adresseavisen.

Den korsbåndskadde islendingen er bare en av mange RBK-spillere som har med familien til Spania den første uka av treningsoppholdet, og angriperen innrømmer at taco er en favoritt hjemme hos «the Vilhjalmssons».

– Det hender vi spiser det, og det kan fort bli på fredagene. Som oftest er det kylling vi bruker, men det hender vi har kjøttdeig eller bønner. Om vi skal gjøre den vegetar, fortsetter islendingen.

– Og lefser. Aldri sånne skjell. Alltid lefser.

Taco på brakka

Yann-Erik de Lanlay, som trener for fullt og gleder seg til ny sesong, kan også havne på «taco-kjøret». Men da like gjerne på RBK-brakka som når han er hjemme.

– I hvert fall på fredagene. I fjor hadde vi taco til lunsj på Brakka etter fredagstreninger, ved siden av grøt. Klassisk opplegg med karbonadedeig og grønnsaker, sier kantspilleren.

Fast rekkefølge

RBK-unggutta Andreas Helmersen og Erik Botheim går langt mer detaljert til verks når vi spør dem om deres taco-hemmeligheter.

Botheim MÅ ha alt i fast rekkefølge, mens Helmersen overrasker på sitt vis:

– Det må være fin tortilla-lefse. Ikke grov. Så er det guacamole, tomat, agurk, paprika, løk, mais, masse kjøtt, ost og rømme. Osten før rømmen. Jeg bruker ikke tacosaus, og må ha digre lefser, sier Botheim.

– Jeg er litt enklere. Lefse, ketchup, salat, agurk, tomat, kjøtt og salsasaus, sier Helmersen.

– Ketchup og salsasaus?

– Det er helt magisk, mener han, mens Botheim rister oppgitt på hodet.

– Trøndere, vet du. Skarsem, også (Olaus, en annen RBK-unggutt). Han må ha ketchup på alt, sier unggutten - som er fra Oslo.

Heller reker

– Hva så med sjefen sjøl? Kåre Ingebrigtsen er selv småbarnspappa og kanskje en ivrig taco-spiser?

– Vi spiser taco, men ikke så ofte. I hvert fall ikke på fredagene. Da er det mye heller reker, smiler han.

På forsiden nå