Knalltøff VM-gruppe for Norge

Norge møter vertsnasjonen i verdensmesterskapet neste sommer.

 Caroline Graham Hansen (10) omfavnes av Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum (18) og Elise Thorsnes (bak) Caroline Graham Hansen (10) omfavnes av Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum (18) og Elise Thorsnes (bak) Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Lørdag kveld ble Norges gruppe til VM-sluttspillet i Frankrike neste år trukket.

Norge var seedet på nivå 2, og havnet i gruppe A. Der skal de møte vertsnasjonen Frankrike, Sør-Korea og Nigeria. Norges første kamp blir mot Nigeria i Reims den 8. juni, mens de møter Frankrike i Nice 12. juni. Den siste kampen mot Sør-Korea i Reims blir 17. juni.

– Det er en knalltøff gruppe. Norge hadde ikke noe flyt med trekningen. Riktignok slapp de åpningskampen, men jeg hadde håpet å unngå Frankrike i gruppen. USA og Tyskland hadde kanskje vært verre sportslig, men det er ikke bra å møte vertsnasjonen uansett, sier NRKs fotballekspert Carl Erik Torp.

Får liten tid før første kamp

Han mener Norge var uheldig med alle de tre lagene de møter.

– Sør-Korea er et lag med gode ferdigheter og de er kvikke. Nigeria vet jeg ikke mye om, men de er uforutsigbare og har god fysikk. De vil nok gi oss en utfordring, sier Torp.

Før trekningen sa landslagstrener Martin Sjögren at han håpet å unngå åpningskampen mot Frankrike, for å få noen flere dager til å forberede seg. Den kampen slapp han, men skal i aksjon allerede dagen etterpå.

– Jeg tror nok han skulle ønsket å få enda flere dager med laget samlet før den første kampen for å forberede seg best mulig, sier Torp.

Frankrike er ranket som verdens tredje beste landslag, så det blir en svært tøff oppgave for det norske laget. Sør-Korea ligger plassen under Norge på Fifa-rankingen, så det er det verste laget Norge kunne fått fra den tredje puljen. Nigeria er ranket som nummer 39 i verden.

Vis fakta ↓
De andre gruppene i VM :

Beholdt plassen til tross for tap

Til tross for at flere idretts- og kulturarrangement er blitt avlyst i Paris denne helgen på grunn av uroen i Frankrike, ble trekningen holdt som planlagt i kultursenteret La Seine Musicale.

Norge tapte begge sine kamper etter at VM-plassen var sikret, men klarte likevel å beholde plassen sin på det andre seedingsnivået. Dermed slapp de å møte lagene Nederland, Japan, Sverige, Brasil og Spania.

De to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet, sammen med fire beste treerne i de seks gruppene.

Verdensmesterskapet holdes i Frankrike fra 7. juni til 7. juli neste sommer. USA er regjerende mester. Finalen spilles i Parc Olympique Iyonnais i Lyon.

Norge ble verdensmestere i VM i 1995.

Øvrige kamper spilles i Nice, Rennes, Valenciennes, Paris, Le Havre, Montpellier, Reims og Grenoble.