Koteng fortsatt hes etter Ajax-kampen: - Det var fantastisk

Senkede skuldre og avslappet stemning preget Rosenborgs siste treningsøkt før kvartfinalen i NM.

SMIL OG LATTER: Det var ingenting å utsette på humøret da Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og styreleder Ivar Koteng møttes på Lerkendal lørdag.Foto: BIRGER LØFALDLI

Saken oppdateres.

LERKENDAL: - Det er god stemning, definitivt. Det har så langt vært ei fin uke, smiler Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Hans lag har nettopp gjort seg ferdig med den siste treningsøkten før søndagens kamp mot Vålerenga på Lerkendal. Den avgjør om det er Oslo eller Trondheim som får et lag i semifinalen i NM.

Selv om det er en helt avgjørende kamp med tanke på om RBK-fansen får en ny tur til cupfinalen, når det ikke opp mot det som skjedde på Lerkendal torsdag kveld.

Foran fullsatte tribuner og en stemning mange aldri tidligere har opplevd på et fotballstadion i Trøndelag, slo Rosenborg giganten Ajax fra Amsterdam og ble med det klar for gruppespillet i Europa League.

- Det er dette vi vil. Sportslig er dette flott, det er et bra nivå og det vi må teste oss på.

Nervøs styreleder

Det sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen om at Rosenborg nå skal møte russiske Zenit fra St. Petersburg, Real Sociedad fra San Sebastián i Spania og Vardar fra Skopje i Makedonia.

Også han var på plass under lørdagsøkta på Lerkendal. T-skjorta og sandalene signaliserte at alt var som normalt. Det gjorde imidlertid ikke stemmen.

- Det kommer nok fra torsdagskvelden. Jeg regner med at jeg får stemmen tilbake til mandagen i hvert fall, smiler RBK-lederen.

Merkbart hes sier han dette om opplevelsen da Ajax ble slått 3-2:

- Det var fantastisk. Det er så kort mellom himmel og helvete noen ganger. Man blir veldig nervøs, for det får jo slike konsekvenser.

HVERDAGEN VENTER: Kåre Ingebrigtsen tar søndag kveld imot Vålerenga på Lerkendal. Da handler det om kvartfinalen i cupen.Foto: BIRGER LØFALDLI

- Er du en som står og roper under kampen?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg må ta meg sammen. Men jeg roper når de scorer, ja. Til gagns.

Tilbake til hverdagen

Koteng sier søndagens kamp mot Vålerenga vil vise om Rosenborg er der klubben ønsker å være, om spillerne er i stand til å nullstille seg etter bragden i kvalifiseringen til Europa League.

- Vi bør være klar for det. Hvis ikke må vi jo ikke ønske oss til Europa League. For da mestrer vi det ikke, og det er det vi skal.

Kåre Ingebrigtsen sier at kvartfinalen i cupen blir en fin anledning for å ta fatt på hverdagen.

- Det er spesielle kvelder når Ajax og Celtic kommer til Lerkendal. Vi vet at det skjer noen ganger i løpet av året. Det viktige for oss er å dominere i norsk fotball. Vi syntes det var forholdsvis artig sist vi var i cupfinale. Skal vi dit igjen, så må vi vinne kvartfinalen.

Ville utsette formtoppen

- Hvilken kamp ser du for deg mot Vålerenga?

- Vålerenga er et lag som vil ha ballen mye, så det blir sannsynligvis forholdsvis jevnt der. Så håper jeg at vi skal få bruke våre styrker. Hvis vi er på vårt beste, så er vi bedre enn Vålerenga.

Rosenborg hadde en klar plan om å utsette formtoppen til sensommeren i år, for å være best mulig rustet mot europeisk motstand. Selv om det i vårsesongen kladdet litt, ser det nå ut til at det sportslige apparatet har lyktes til fulle med opplegget.

- Tvilte du noen gang?

- Det er klart, vi hadde jo håpet at det skulle løsne litt tidligere. Man tviler alltid, men det har aldri vært slik at vi tenkte å kaste planen vi hadde på sjøen. Hele teamet har vært enig om at vi skulle gjøre det slik, ut fra det som skjedde i europacupen i fjor. Ut fra alt vi har lært, så ønsket vi å flytte fokuset mer mot den perioden vi er inne i nå, sier Ingebrigtsen.

Nå går det mot en svært underholdende høst for RBK-fansen. Med seier mot Vålerenga søndag kveld kjemper RBK både om seriegull, cuptriumf og avansement i Europa League.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå