Kroatia-sjefen sparket etter tapet for Norge

Niko Kovac (43) er ferdig som Kroatias landslagssjef i fotball.

Niko Kovac og Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo takker hverandre for kampen etter 1-5-oppgjøret i Zagreb. Returkampen i Oslo endte imidlertid med 2-0-seier til Norge.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det skjer få dager etter 0-2-tapet for Norge på Ullevaal. Hele hans trenerstab er dermed uten jobb.

– Dette viser bare at dette er en meget krevende bransje, sier Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NTB.

Det spekuleres nå i om Kovac har falt i unåde hos storstjernen Luka Modric. Sistnevnte var forbannet etter å ha blitt byttet ut mot Aserbajdsjan.

Modric så ganske uinteressert ut mot Norge. Samme mann var også sterkt uenig i Kovac' kommentarer etter kampen. Treneren stilte på sin side store spørsmålstegn ved innstillingen og viljen i laget.

– Ingen hadde sett for seg dette

Hele Kovac' trenerstab er dermed uten jobb. Kroatia har to kamper igjen i gruppespillet og har fortsatt gode sjanser til å nå EM.

Laget spilte riktignok en meget svak kamp i Oslo, og flere av stjernespillerne virket umotiverte. Laget kom fra 0-0 borte mot Aserbajdsjan noen dager før.

RUNDLURT: Jo Inge Berget (t.h) lekte seg med Kroatias høyreback Darijo Srna (t.v) i søndagens 2-0-seier på Ullevaal.  Foto: NTB scanpix

– Ingen hadde sett for seg at dette ville skje i forkant av disse to kampene, sa Kroatias fotballpresident Davor Šuker da sparkingen ble offentliggjort på en pressekonferanse, ifølge storavisen 24 Sata.

Fortsatt favoritter til EM-plass

I løpet av Niko Kovac' tid som sjef har Kroatia vunnet ti kamper, tapt fire og spilt fem uavgjort.

Ante Cacic er favoritt til å bli ny landslagssjef. Han trener for tiden Lokomotiva Zagreb. I løpet av to uker er det ventet at en erstatter er klar.

Kroatia møter Bulgaria hjemme og Malta borte i sine siste kvalkamper.

De to beste i gruppen er klare for EM. Tredjelaget er sikret playoff om en plass i mesterskapet.Den beste av ni tredjelag får også direktebillett.

På forsiden nå