Lars Tjærnås har fått ny speiderjobb

Vålerenga har ansatt Jørgen Ingebrigtsen som sportslig leder og Lars Tjærnås som sjefspeider.

Lars Tjærnås er Vålerengas nye sjefspeider. Her er han i samtale med en av spillerne han hadde ansvar for sist han var i osloklubben, John Carew.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Dermed er klubbens sportslige ledelse komplett. Det melder eliteserieklubben i en pressemelding torsdag.

Ingebrigtsen har vært sportslig administrator i klubben og forfremmes til sportslig leder. I den funksjonen har han ansatt Tjærnås som sjefspeider.

Tjærnås kommer fra tilsvarende stilling i Brann. Han har hatt mange trenerjobber i norsk fotball og var blant annet trener i Vålerenga da laget vant cupen i 1997 og tok seg til kvartfinale i cupvinnercupen året etter.

Han var også assistent for Egil Olsen da "Drillo" var manager i Wimbledon i Premier League.

Ingebrigtsen rapporterer til hovedtrener Ronny Deila på det fotballfaglige og til daglig leder Erik Espeseth på det administrative. Deila skal fortsatt ha det øverste operative og sportslige ansvaret.

– En viktig del av jobben med spillerlogistikk er å være til stede der vi skal rekruttere nye spillere. Spesielt lokalt, men også nasjonalt og utenfor landets grenser. Lars har mye erfaring både som scout og trener, og han har i tillegg vært i Vålerenga tidligere. Å få ham inn i klubben vil styrke teamet, sier Ingebrigtsen.

Tjærnås skal lede klubbens speiderapparat. (@NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå