Lerkendal er tildelt Supercup-finalen

Storkamp bekreftet til Trondheim.

UEFAs event-sjef Daniel Ribeiro storkoste seg i juli på besøk i Trondheim hos Rosenborg og blant andre Nils Skutle (t.h.).  Foto: VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

I juli var UEFA-delegater på besøk på Lerkendal og i Trondheim for å vurdere om byen er egnet til å være vertskap for den årlige kampen mellom Champions League— og Europa League-vinneren.

Ja, det er den, mente UEFAs eventsjef Daniel Ribeiro.

— En fantastisk by. Ikke for liten, ikke for stor. Og været har vært fantastisk, sa Ribeiro til adressa.no under omvisningen på Lerkendal stadion.

Det var åpenbart ikke bare tomme ord fra UEFA-toppen. Adressa.no får fra UEFA-hold bekreftet at det i dagens styremøte ble avgjort at det blir Trondheim som er tildelt 2016-finalen.

Europas beste lag

Noe av meningen med Supercup-finalen er å finne mellomstore byer hvor kampen blir en stor anledning. Og selv om Europa League-vinneren kan ha et B-stempel, er det minst ett storlag som nå er garantert å komme.

— Uansett hvilket lag som vinner Europa League det året, så får vi jo i Champions League-vinneren Europas beste lag til byen, konstaterte Rosenborgs eiendomsleder Roar Munkvold i juli om potensialet i kampen.

Praha, Cardiff, Tbilisi, Trondheim

I mange år ble Supercup-finalen spilt fast i Monaco, hvor tilskuerkapasiteten er et hakk mindre enn Lerkendal.

Men fra og med i fjor begynte supercupfinalen å gå på omgang i europeiske byer.

Første «nye» vertsby var Praha. Årets supercupfinale mellom Real Madrid og Sevilla ble spilt i Cardiff. Neste år er tildelt Tbilisi i Georgia.

Og deretter: Lerkendal, Trondheim, Norge.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå