Lyns opprykksdrøm knust etter dramatisk avslutning: - Dette var et ran

Det tidligere storlaget gikk på en smell i siste serierunde.

Lyn må belage seg på nok et år i 3. divisjon etter at de ikke klarte å slå Korsvoll lørdag (Arkivfoto)  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Lyn 2–2 Korsvoll, Stabæk 2 8–0 Redalen

Lyn ledet sin avdeling med ett poeng foran Stabæk 2 før siste serierunde lørdag og hadde alle tiders mulighet til å opprykk. Slik gikk det imidlertid ikke.

Korsvoll hentet inn det tidligere storlagets ledelser to ganger og holdt Lyn til 2–2 på Bislett. Dermed overtok Stabæk 2 tabelltoppen etter sin 8–0-seier mot bunnlaget Redalen og er med det klare for 2. divisjon neste år.

– Vi hadde tidenes mulighet til å rykke opp. Vi har mange sjanser og Korsvoll har 1,5 og scorer to mål. Dette var et ran. Det er helt utrolig at vi ikke scorer flere mål. Det er brutalt, sier Lyn-trener Thomas André Ødegaard til Nettavisen etter kampslutt

Det så lenge lyst ut for Lyn. Rune Reidar Isaksen sendte hjemmelaget i ledelsen i første omgang, men Korsvoll utlignet ved Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika etter 71 minutter. Lyn svarte raskt med et lekkert angrep på venstrekanten og inne i feltet sto Fadel Karbon og styrte inn 2–1. Da virket det som at opprykksdrømmen skulle bli oppfylt, men kun to minutter senere headet Andreas Storsveen Romøren inn 2–2 foran de 2154 fremmøtte tilskuerne.

På overtid hadde innbytter Johannes Johannesen alle tiders sjanse til å bli den store helten da han fikk stå helt alene på seks meter, men avslutningen ble altfor svak og gikk rett på keeper. I situasjonen som fulgte ble Christoffer Simensen utvist for en stempling på keeper da han jaktet en eventuell retur.

– Nå skal jeg sette meg i garderoben og ta vare på laget. Dette er grunnen til at vi driver med fotball og spiller for en klubb mange bryr seg om, sier en fattet Anders Lübeck.

På forsiden nå