«MP» får ansvaret for TILs jentesatsing

Tromsø IL skal satse hardere på jente- og damefotball. Morten Pedersen får en nøkkelrolle.

AVTALEN I BOKS: Her er Stig Bjørklund, Morten Pedersen og Stig-Arne Engen.  Foto: TIL.no

Saken oppdateres.

I dag har nemlig «MP» blitt ansatt i en helt ny stilling, som utviklingsleder for jente- og kvinnesatsingen.

– Styret er veldig godt fornøyd med å ha "MP" på plass. Dette er en fin julegave til jentene som skal satse på fotball i klubben. Vi tar satsingen på alvor og vi er veldig sikker på at han er rett mann, sier styreleder i TIL, Stig Bjørklund.

Morten Pedersen har spilt for klubber som TIL, Brann, Rosenborg, Brøndby, Borussia Mönchengladbach og Gent. Tidligere har han vært trener i TUIL, men de siste årene har han hatt ulike rolle i TIL-systemet.

Nå skal jentene i klubben dra nytte av hans erfaring.

– Jeg gleder meg veldig å sette i gang. Det som er bra er at det er en løype som ikke er gått opp, så det kommer til å bli veldig spennende. Jeg har vært med som trener for jentene mine som er i TIL, så jeg har holdt på med jentefotball i mange år. Jeg har sett at det er mange gode spillere i klubben, og det er mange av dem som har lyst til å bli god, sier Pedersen.

Fortsatt skal «MP» ha ansvaret for TIL samfunnsengasjement, noe som utgjør 60 prosent av stillingen.

– Det er en kombinert stilling, så han skal også jobbe med samfunnsengasjement og de fotballrelaterte aktivitetene der. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på jobben han har gjort med SNN-akademiet i Nord-Norge og Klasseball i Tromsø. Nå skal vi videreutvikle klubbesøk som vi har i den nordlige landsdelen, sier administrerende direktør i TIL, Stig Arne Engen.

Saken oppdateres.

På forsiden nå