Mener Fyllingsdalen bruker akademiet til å hente spillere

– Det kan ødelegge andre miljøer, sier Thomas Tennebø.

SKEPTISK: – Hvis barn fra andre klubber er med et par år på Løveakademiet, vil de gjerne bytte klubb til Fyllingsdalen, sier Bønes-leder Thomas Tennebø.Foto: Shutterstock (Illustrasjonsfoto)

Saken oppdateres.

Den tidligere Løv-Ham-, Fana- og Hartlepool-spilleren Thomas Tennebø er nå leder for fotballstyret i Bønes og trener for sine ti år gamle tvillingsønner. Han kjenner godt til FK Fyllingsdalens Løveakademi, som BT skrev om tidligere i uken.

Superivrige foreldre

– Jeg er litt splittet i hva jeg mener om dette, for jeg har troen på å la spillere hospitere andre steder. Det er nok en helt annen kvalitet på Løveakademiet enn på treninger i en vanlig breddeklubb. Men man kan diskutere hva intensjonene til Fyllingsdalen er. For meg er det åpenbart at de sonderer terrenget med tanke på hvilke spillere som har talent og motivasjon, sier Tennebø.

Han utdyper:

– Hvis barn fra andre klubber er med et par år på Løveakademiet, vil de gjerne bytte klubb til Fyllingsdalen. Sånt kan ødelegge andre miljøer. Ofte er det superivrige foreldre som ønsker at barna blir dødsgode. Men sannsynligheten for at de blir det, er så liten at en kan stille spørsmål om det er verdt det. For meg er det uaktuelt å spørre mine gutter om de vil delta på Løveakademiet. Jeg tror et slikt akademi ofte mest trigger foreldrene, og jeg skulle ønske at mange var mer bevisste sitt eget nærmiljø. Dessverre er det veldig mange foreldre som vil leve ut drømmene sine gjennom barna, sier Tennebø.

– Helt feil

Marius Mosleth, utviklingsansvarlig i Fyllingsdalen, avviser at Løveakademiet blir brukt som en rekrutteringsarena for klubben på Varden.

– Det er helt feil at det er sånn. Ifølge sportsplanen vår skal vi ikke sende brev på eller hente spillere før de er godt oppi ungdomsfotballen, selv om det kan være tilfeller der trenere har gjort noe annet. Akademiet skal ikke brukes til å hente noen spillere. Så kan det selvfølgelig slumpe til at noen av dem som har vært på akademiet blir interessante når de blir 15–16 år. Kommer spillere før den tid, skal det være hensiktsmessig og i samråd med klubben som spillerne kommer fra. Det kan være at moderklubben synes det er riktig fordi den ikke klarer å gi det rette tilbudet, sier Mosleth.

Han legger til:

– Vi har fått spillere i yngre alder også, men da er det de som oppsøker klubben og spør om å få spille her. Kommer de på eget initiativ, stenger vi ikke noen ute.

Henning Røed, leder i fotballgruppen og barnefotballansvarlig i Bjarg, sier Løveakademiet har vært et diskusjonstema i klubben etter BTs sak denne uken.

– Jeg har fått en del mailer der folk skriver at de er glade for at vi ikke har det sånn i Bjarg. Men flere barn herfra har vært med på Løveakademiet tidligere, og inntrykket mitt har ikke vært at de har villet samle de beste, men at det har vært åpent for alle. Jeg har oppfattet det som et godt tilbud med høy kvalitet, sier Røed.

– Storm i vannglass

Mosleth i Fyllingsdalen understreker også at de ikke avviser noen som ønsker å være med. Samtidig ønsker de i år at det er trenerne i de ulike klubbene som peker ut hvem som skal være med på akademiet, og ikke foreldrene og barna selv. Dette reagerer Røed på.

– Dette er ikke greit. Kanskje er det greit når spillerne er 14 år. Men dette virker som et kretslagsopplegg. Fyllingsdalen må få styre på som de vil, men det er kjekt hvis de holder seg noenlunde til kjørereglene til Norges Fotballforbund, sier Røed.

Mosleth mener at Fyllingsdalen er blitt satt i et ufortjent dårlig lys gjennom BTs saker om Løveakademiet.

– Vi synes det er storm i et vannglass. Og det er et tilbud. Får jeg en reklame fra Toyota i posten, må jeg ikke kjøpe Toyota. Men etter den første saken er det kommet forespørsler langveisfra fra spillere som ønsker å være med på Løveakademiet, sier Mosleth.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå