Michael Jamtfall legger opp i en alder av 25

Kneskaden tvinger Michael Jamtfall til å legge opp.

TRONDHEIMMikael Jamtfall skal trene seg opp etter sin tredje korsbåndskade.   Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Nå starter et nytt kapittel: i forsikringsbransjen.

Fredag kan RBK befeste tabelltoppen mot jumbo Stabæk. For aller første gang blir det med Michael Jamtfall som «vanlig» tilskuer.

– Det var ikke noe enkelt valg, og det er grunnen til at jeg ikke bestemte meg før nå. Fotballen og RBK har vært livet mitt i veldig mange år. Det er trist å tenke på at det er over.

– Samtidig er det ingen vits i å grave seg ned. Jeg har opplevd mye, og nå åpner det seg nye muligheter, sier Michael Jamtfall til Adresseavisen.

Ballbehandleren ble kundebehandler

25-åringen rakk akkurat å slå skikkelig gjennom i RBK-trøya i fjor vår, da han spilte seg til fast plass på laget. Så røk korsbåndet mot Verdal i cupen, og i januar satt en nyoperert Jamtfall og drømte om et comeback innen kontrakten gikk ut i desember 2013. Etter tre måneder med opptrening har vingen imidlertid funnet ut at det ikke går.

– Jeg klarer å sykle, og også å løpe litt. Men alt tar lenger tid denne gangen, og jeg merker at jeg har hatt flere inngrep i kneet. Oddsen for å komme tilbake var høy allerede i januar, og etter hvert har det gått på motivasjonen løs, sier han.

Når avgjørelsen nå er tatt, er det ingen bitter mann Adresseavisen snakker med. Kontraktsforholdet med RBK er avsluttet på en ryddig måte, hvor han blant annet har kommet seg inn i systemet til rekrutteringsselskapet Jobzone (samarbeidspartner med RBK). Og etter et jobbintervju med IF forsikring ble han tilbudt en vikarstilling som kundebehandler. Nå er han under opplæring, og synes hverdagen er spennende.

– Det er en stor bedrift, og dette passer glimrende. Det er interessant å se hvor mye som kan overføres fra fotballen til yrkeslivet. Jeg har bruk for både samarbeidsevne og konkurranseinstinkt i denne jobben, sier han – som håper han klarer seg så bra i vikariatet, at det ligger en fast jobb og lurer om ikke så lenge.

Satset alt på fotballen

I en fotballverden hvor flere og flere tåler lengre og lengre karrierer, er det spesielt å måtte gi seg som 25-åring. Jamtfall er også av dem som satset alt på fotballen, og ofret skolegang etter videregående for å bli best mulig. Derfor er han på en måte glad han får startet på livet utenfor banen allerede nå, og at han ikke fortsatte å gå i det uvisse fram mot kontraktsslutt.

– Jeg hadde nok begynt på høyere utdannelse en dag uansett. Men når uhellet først var ute, er det enklere å motivere seg for skole og jobb når man er 25, enn når man er 35. Og jeg angrer ikke på at jeg satset så hardt. Jeg har to seriegull og rakk å spille meg til fast plass på RBK.

– Når en dør lukkes, åpner noen nye, sier Michael Jamtfall.

WEB-TV: RBK-MAGASINET:

På forsiden nå