Mike Jensen langer ut: – Han viste hvordan man ikke skal oppføre seg

Mike Jensen forteller om slagsmålene på Brøndby-treningsfeltet som formet ham.

Mike Jensen kritiserer tidligere lagkamerat Mads Jørgensen.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Mike Jensen er én av Eliteseriens beste spillere. Men i Brøndby, der han startet sin profesjonelle karrière, ble han aldri like dominerende.

Han fikk riktignok 133 seriekamper for den danske storklubben, og i et intervju med nettstedet bold.dk forteller Jensen om tiden som formet ham som spiller.

Etter å ha gått gradene i klubben ble han tatt opp i A-stallen i 2006. Jensen forteller at han var temperamentsfull allerede da.

– Man skal være ydmyk når man kommer opp på førstelaget, og jeg følger egentlig også at jeg var ydmyk nok. Men jeg hadde samtidig noen ganger litt problemer med å tøyle temperamentet mitt på treningsfeltet, sier Jensen til bold.dk.

Knallhard kritikk

Rosenborg-spilleren minnes knalltøffe treninger, og at det noen ganger brøt ut slagsmål. Han forteller imidlertid om et godt og lærerikt forhold med klubbens ledere.

Én tidligere Brøndby-lagkamerat retter imidlertid Jensen tungt skyts mot.

– Jeg hadde også et par episoder med Mads Jørgensen, som hadde det litt vanskelig med oss unge som kom opp og prøvde å spille ham og de andre ut av laget. Han var ikke så god til å takle at de unge tok litt igjen, og han ga ikke noe nyttig videre til oss. Det eneste nyttige jeg fikk fra ham, var en lærdom om hvordan man ikke skal oppføre seg som én av de eldre spillerne og en leder i troppen, sier Jensen til bold.dk

Ifølge nettstedet har Mads Jørgensen latt være å kommentere Jensens kritikk.

Mads Jørgensen får tøff kritikk av Mike Jensen. Her er Jørgensen i aksjon for Brøndby i en UEFA-cup-kamp mot Palermo i 2005.  Foto: AP

– Noen ganger gikk jeg over streken

Det er ingen hvem som helst Jensen kritiserer. I 2002 skrev Jørgensen seg inn i historiebøkene da han scoret målet som avgjorde serieinnspurten til fordel for Brøndby.

– Man skal jo bevise noe og slåss for plassen sin, og jeg angrer ikke på noe, selv om jeg noen ganger gikk over streken, sier Jensen.

Han forteller dessuten at han også «utvekslet et par slag» med forsvarsspiller Thomas Rytter under en trening. Jensen mener imidlertid Rytter reagerte på en bedre måte, ved å invitere ham på en kopp kaffe etter konflikten.

Mener det er lettere i RBK

Midtbanespilleren forteller at den spesielle tiden i Brøndby var med på å forme ham som spiller. Han mener imidlertid at klubbens sportslige vansker gjorde det vanskelig for ham å slå ut i full blomst.

– Ser man på de unge spillerne som rykker opp til førstelaget i Rosenborg nå, så kan jeg se at de har veldig gode forutsetninger for å utvikle seg, fordi de kommer inn på et lag som fungerer og vinner mange fotballkamper. Ser man på det, er det hvert falt lettere for dem, enn det var for oss i Brøndby den gangen, sier Jensen.

Rosenborg leder Eliteserien med ni poeng med seks kamper igjen. Lørdag kan de ta et nytt steg mot seriegull. Da venter Tromsø borte.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå