Mini ferdig som sportslig leder i Strindheim

Økonomiske utfordringer gjør at stillingen kuttes.

Mini er ferdig som sportslig leder i Strindheim.  Foto: FRANK LERVIK

Saken oppdateres.

Jahn Ivar Jakobsen, best kjent som Mini, er ferdig som sportslig leder i Strindheim etter ett år i jobben. Årsaken er at klubbens penger skal brukes på andre områder.

— Vi legger ned stillingen på grunn av økonomiske utfordringer. Det blir store nedskjæringer og da kutter vi en utgift der, sier Mini til adressa.no.

Liknende rolle

Mini skal fortsette på frivillig basis i klubbens sportslige utvalg, sammen med blant andre hans forgjenger Bjørn Augdal. Han tror ikke rollen hans neste år vil endres nevneverdig mye.

— Som leder må man være mer med inn i hverdagen og det blir det nok mindre av, men ellers blir det mye av det samme. Jeg skal fortsatt komme med innspill og hjelpe til i det sportslige, sier han og legger til:

— Man er i Strindheim fordi man er glad i fotball, ikke for økonomien

Mini ble ansatt som sportslig leder i Strindheim i januar og har kombinert arbeidet med jobben som fotballekspert i TV 2. Vervet hans i 2. divisjonsklubben har vært som en 10% stilling å regne og Mini er klar på at han har lært mye i løpet av året.

— Det har vært hektisk og artig. Drømmen var å være der oppimot 100% av tiden, men det har vært mye jobb i TV 2 med eliteserien og landslaget, så jeg har ikke fått vært der så mye, sier han.

Har gitt mersmak

I fjor høst lanserte Mini seg selv som en naturlig kandidat for sportslig leder-stillingen i Rosenborg, før Stig Inge Bjørnebye fikk jobben noen måneder senere. Etter å ha fått en smak på hvordan jobben er, har det gitt ham mersmak og han kunne gjerne tenkt seg å fortsette som leder.

— Ja, hvis vi hadde hatt økonomien til å ha en slik stilling på fulltid, hadde det vært aktuelt å fortsette. Det har vært fint å bidra i diskusjoner med trener John Pelu og følge opp spillerne i det daglige, sier han.

Strindheim kom på niendeplass i 2. divisjon avdeling 4 denne sesongen og berget plassen med fem poengs margin.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå