Moldes nykommer var Jonevrets favorittspiller

– Han kommer til å bli veldig bra i Molde, sier den tidligere Viking-treneren

Tidligere trener: Kjell Jonevret var Kristoffer Haugens trener i Viking i tre sesonger. Her jubler de etter en seier i 2014.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

MOLDE: Kristoffer Haugen (23) var en av Kjell Jonevrets favorittspillere i Viking, både på og utenfor banen. Onsdag ble venstrebacken som ventet presentert som Molde-spiller. Han var ikke på plass da Ole Gunnar Solskjær samlet Molde-spillerne til årets første trening i Akerhallen. Da var Haugen til medisinsk test og kontraktsignering på Aker stadion.

Trente Haugen i tre år

Jonevret var ungguttens trener i Viking fra 2013 til 2016. Han er full av lovord om den nye Molde-spilleren.

– Kristoffer var junior da jeg begynte å jobbe med ham. Han spilte noen kamper på høsten første året, så spilte han rundt halvparten av kampene sesongen etter. De to neste årene var han fast på laget. Han hadde litt problemer med posisjonsspillet i starten, men lærte fort og ble stabil i tidlig alder.

– Hvordan vil du beskrive hans kvaliteter som back?

– Han er en spennende og moderne type som er riktig god offensivt. Sterk i kroppen, god på hodet, bra teknikk, god fot både på innlegg og skudd. Han kan utfordre og gå både på innsiden og utsiden. Kristoffer kan score mål også, men er best på å serve andre. Han slo mange presise cornere og frispark, sier Jonevret.

Blir lagkamerater: Kristoffer Haugen i duell med Molde-spillerne Vegard Forren, Fredrik Aursnes og Isak Ssewankambo på Viking stadion i september i fjor.  Foto: NTB scanpix

– Profesjonell og hardtarbeidende

Svensken legger til at tempo ikke var Haugens største styrke, men at det ikke hadde betydning for nivået defensivt.

– Han er ikke den hurtigste, men han er tilstrekkelig rask og har god fysikk. Derfor var det sjelden et problem for ham. Viking har ikke klart å utnytte ham offensivt de siste årene. Men hvis Kristoffer brukes riktig, kommer han til å bli veldig bra i Molde, sier Jonevret.

Treneren likte også Haugens opptreden utenfor fotballbanen.

– Han kommer fra en idrettsfamilie og forstår hva som kreves. Han er hardtarbeidende, treningsvillig og profesjonell. Unge spillere kan ofte ha lite tålmodighet og store tanker om seg selv. Kristoffer har de rette verdiene og en god innstilling. Gjennom de ti årene i Norge var han en av mine favoritter, han er et forbilde på banen og i garderoben, sier Jonevret, som nå befinner seg hjemme i Stockholm. Han har sagt nei til flere jobbtilbud etter at han i august sa opp som trener i sørafrikanske Orlando Pirates.

Konkurranse på venstre back

Molde la inn bud på Kristoffer Haugen allerede sommeren 2014. Også i fjor sommer prøvde Ole Gunnar Solskjær å hente backen. Nå har han signert en treårskontrakt.

– Dette er en forsvarsspiller med riktig fysikk og veldig god venstrefot. Han er et talent med ambisjoner som passer i Molde. (Christopher) Telo var skadet i fjor, men ser veldig bra ut nå. Det er bra vi får skikkelig konkurranse på venstre back. Det var i den posisjonen vi slet mest i fjor, sier Solskjær til Rbnett.

Haugen debuterte i eliteserien i november 2013 og fikk med seg 107 kamper for Viking fram til nedrykket i november. Haugen har 25 kamper for aldersbestemte landslag.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå