Nå har Erik Hamrén fått seg ny jobb

Den tidligere RBK-treneren fortsetter karrieren i utlandet.

NY JOBB: Erik Hamrén reiser langt for å ta fatt på sin neste jobb innen fotballen.  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Da EM i fotball var ferdig i juli 2016 var også tidligere RBK-trener Erik Hamréns tid som sjef for det svenske landslaget over.

Hamrén holdt seg lenge borte fra fotballen og offentligheten, og i et langt intervju med Expressen fortalte han at han knapt orket å møte andre mennesker.

I september i fjor tok han jobben som rådgiver for trenerteamet til Örgryte i Superettan, men han har ikke lagt skjul på at ambisjonene er en ny trenerjobb i utlandet.

Hamrén skal ha vært en av de fremste kandidatene til å bli ny trener i Viking, men 60-åringens neste stoppested ligger noe lenger unna enn Stavanger.

Expressen skriver fredag formiddag at Hamrén er på plass i Sør-Afrika for å skrive under en kontrakt som general manager i klubben Mamelodi Sundowns.

Suksess i Rosenborg

Klubben fra den sørafrikanske hovedstaden leder serien for øyeblikket og vant i fjor den afrikanske Champions League.

De siste detaljene i Hamréns kontrakt skal være i ferd med å bli klare. Nyheten ventes å bli offentliggjort innen kort tid, skriver den svenske storavisen.

RBK-LEGENDE: Erik Hamrén feirer seriegull med Rosenborg i 2009. Han forlot klubben våren 2010 for å ta over det svenske landslaget.  Foto: MARIANN DYBDAHL

Erik Hamrén kom til Rosenborg i 2008 etter å ha ledet Aalborg til dansk seriegull samme vår.

Han trente RBK til seriegull i 2009. På senhøsten samme år ble han ansatt som svensk landslagstrener, men fortsatte å lede Rosenborg frem til 1. juni 2010, da han ble erstattet av Nils Arne Eggen. RBK vant serien også i 2010.

Hamrén fikk ingen stor suksess som svensk landslagstrener. Sverige røk ut i gruppespillene i både EM 2012 og 2016 og klarte ikke å kvalifisere seg for VM i 2014.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå