Nils Arne Eggen får statue ved Lerkendal

Eggen om statuen av seg selv: «Du vet jo hva jeg synes om dette.»

LEGENDE: Nils Arne Eggen hedres av Rosenborg med egen plass og statue. Her fra årsmøtet hvor det ble bestemt.  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Eggen hedres dessuten også med omdøping av «Borggården» til «Nils Arnes plass».

Den 24. august, da den første hjemmekampen går av stabelen mot Sarpsborg, skal plassen utenfor nyhotellet offisielt omdøpes til Nils Arne Eggens plass. Og i beste fall kommer det en statue av ham på plassen i løpet av neste år.

Vi har lenge tenkt å hedre Nils Arne, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i RBK.

«Du vet jo hva jeg synes om dette, Tove», var Eggens reaksjon da Dyrhaug kontaktet ham om plass— og statue-planene. Det skjedde ved juletider.

Jakter riktig kunstner

Fra før står skulpturen «Godfoten» på Fannrem, men at det skal oppføres en statue ved Lerkendal stadion som forestiller fotballtreneren helt og holdent, er noe som måtte modnes hos Eggen, forteller Dyrhaug.

RBK har ennå ikke bestemt hvilken kunstner som skal få Eggen-oppdraget, men jobber aktivt for å finne vedkommende.

— Om ikke i 2015, skal statuen i alle fall være på plass før klubbens 100-årsjubileum i 2017, sier Dyrhaug, som presenterte Eggen-nyheten under åpningen av årsmøtet i RBK torsdag kveld.

Der kunne hun, overfor en full storsal i Britannia hotell dominert av middelaldrende menn, forsikre om at klubben har god kontroll på økonomien, selv om det legges opp til et underskudd også for 2014 - denne gangen på seks millioner kroner. I 2013 var det på 13,2 millioner.

Kutter videre

Klubben har de siste årene effektivisert kraftig, og drifter nå klubben for 46 millioner kroner mindre enn i toppåret utgiftsmessig i 2009. Det skal fortsatt kuttes både på det sportslige området, i administrasjonen og videre reduksjon i lønnen og bonusen til spillerne. Den siste posten utgjorde i 2009 246 millioner kroner, i 2014 er det satt av 162 millioner.

Selv om det legges opp til underskudd, budsjetteres det med åtte millioner kroner mer i inntekter enn året før. Mesteparten av inntektsøkningen kommer fra de nye partnerkontraktene med Salmar, Trønderenergi og Scandic.

Salmar fikk mye reklame under årsmøtet, særlig på grunn av det såkalte Salmar-akademiet, som det skal satses på i pakt med den nye politikken om å intensivere den individuelle utviklingen av spillerne.

- På rett vei

Spillerne skal ikke skiftes ut i så stor grad som tidligere år, og det er budsjettert med bare 12 millioner i inntekt på spillersalg. I 2009 var dette tallet 42,5 millioner kroner.

Målet er fortsatt at klubben skal gå i balanse i 2015. — Jeg kan ikke garantere at vi klarer det, men vi er på rett vei, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

Hun var veldig fornøyd med at årsmøtet tok to timer mindre tid enn det har gjort tidligere år.

Alle ville fortsette i styret

Ola By Rise ble valgt inn som nytt varamedlem til styret etter at han har vært ønsket i en styreposisjon i en årrekke.

Samtlige faste medlemmer i Rosenborg-styret ønsket å fortsette, og ble gjenvalgt - også de som sto på valg.

Det betyr at Ivar Koteng fortsetter som styreleder i to år til.

Styremedlemmene som får fortsatt tillit er Bente K. Malmo, Bård Benum, Vegard Heggem, Kirsti Brækkan, Morten Loktu og Leif Inge Nordhammer.

De tre siste var ikke på valg.

Ola By Rise var ikke til stede under årsmøtet på grunn av jobbseminar i forbindelse med sin nye jobb i Avantas.

På forsiden nå