Nina B. Antonsen  (innfelt) har kost seg som frivillig i løpet av Ranheims sesongstart. Her er Brann-fansen på den nylig opprettede ståtribunen i april. Nina B. Antonsen (innfelt) har kost seg som frivillig i løpet av Ranheims sesongstart. Her er Brann-fansen på den nylig opprettede ståtribunen i april. Foto: NTB scanpix

Nina B. Antonsen jobber i Ranheim-kiosken. Innlegget hennes om Vålerenga- og Brann-supportere tar av på Facebook.

– Når de ser tribunen, holder de på å flire seg i hjel.

Lørdag spiller Ranheim mot Rosenborg på Lerkendal. Det blir et høydepunkt i overraskelseslagets eliteserieeventyr.

Blant de 16 lagene i serien skiller Ranheim seg kraftig ut. Det har supporterne til Stabæk, Haugesund, Brann og Vålerenga allerede opplevd.

Forrige søndag skrev Ranheim-frivillig Nina B. Antonsen et Facebook-innlegg om bortesupporternes møte med Ranheim. Innlegget har fått 1000 reaksjoner og blitt delt 160 ganger.

– Det har tatt helt av, forteller hun.

Møtt med latter

Antonsen jobber som frivillig i kiosken ved borteseksjonen på Extra Arena. I Facebook-innlegget forteller hun hvordan motstanderlagenes supportere er blitt mottatt og de positive tilbakemeldingene klubben har fått.

Antonsen har også bitt seg merke i supporternes første reaksjon når de ser bortetribunen.

– De holder på å flire seg i hjel, forteller Antonsen.

– Det er bare ståtribuner. I utgangspunktet er det 400 plasser, men det ser ikke sånn ut, utdyper hun.

Dette Facebook-innlegget fra Nina B. Antonsen, som jobber som frivillig for Ranheim, er blitt svært populært i sosiale medier. Foto: Skjermdump, Facebook.
Nina B. Antonsen har kost seg som Ranheim-frivillig

Trøstet med gratis kaffe

Stadionfasilitetene står i sterk kontrast til anlegg som Lerkendal og Intility Arena. Men likevel er tilbakemeldingene gode, forteller Antonsen.

Styreleder i Stabæk Support Bjørnar Posse Sandbøe så laget i sitt hjerte tape hele 1–4 på Ranheim i april. Men han har ikke bare begredelige minner fra dagen.

– Vi fikk en veldig hyggelig mottagelse. Etter hvert som baklengsmålene rant inn, kom de med gratis kaffe og trøstet oss, forteller Posse Sandbøe.

Kanskje var gesten et tegn på en overordnet filosofi i Ranheim.

– Vi strekker oss etter å være en fotballklubb som så ofte som mulig skaper en god følelse for så mange som mulig. Bortefansen er svært viktig å ta vare på. Det koster så lite å vise kjærlighet, sier daglig leder Frank Lidahl.

Serieåpningen mellom Ranheim og Brann ble utsatt like før kampstart.

Etter utsettelsen ble Brann-supportere tilbudt hotellrom. I tillegg ble flere Brann-fans invitert på middag da kampen omsider ble spilt i april.

Lederen av Branns supportergruppe Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, var blant dem som hadde tatt turen forgjeves før serieåpningen. Han opplever at Ranheim som klubb har hatt en «bratt læringskurve» i Eliteserien, men kommer også med ros:

– Vi opplever dem som gjestfrie og lærevillige.

– Bortefansen er svært viktig å ta vare på, sier Ranheim-leder Frank Lidahl. Foto: Christine Schefte

Tøff oppgave venter

Eliteseriestarten har vært uforglemmelig – også for Nina B. Antonsen. I det populære Facebook-innlegget skriver hun blant annet om de brisne Vålerenga-supporterne som på fleip spurte etter karsk og Brann-fansen som selv tok initiativ til å rydde søppelet på tribunen.

Hun opplever at de besøkende forstår at Ranheim ikke er som alle andre eliteserieklubber.

– Vi har ikke flere tribuner og vi har ikke bedre fasiliteter. Vi har det vi har og gjør det beste ut av det.

Den samme innstillingen har tatt blåtrøyene langt på gressmatten de siste ukene. Mange tror imidlertid at søndagens oppgave – Rosenborg på Lerkendal – blir for tøff.

– Vi har bare ett fokus: Å jobbe med prestasjonene våre. Det er også fokuset i morgen, forteller daglig leder Frank Lidahl, før han legger til:

– Magefølelsen min er at Ranheim kommer til å være gode på Lerkendal.