Norsk toppdommer brakk albuen og armen – kan være ute i flere måneder

En av Norges beste fotballdommere, Tore Hansen (40), må belage seg på en lang pause fra dommergjerningen.

Tore Hansen hjemme i Feda. Nå må han belage seg på lang pause fra dømmingen, etter at han skadet armen søndag kveld.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

– Jeg spilte squash og skulle ta en ball oppe i hjørnet. Jeg snublet og tok meg for med albuen. Selve albueskålen er brukket og gått i stykker. I tillegg har jeg et brudd i overarmen, sier Tore Hansen til Fædrelandsvennen. Ulykken skjedde søndag kveld.

Hansen dømmer fast i eliteserien, og regnes som en av de beste dommerne i landet. Til helgen skulle han dømt i eliteserien, og i neste uke var han klar for mesterfinalen mellom Rosenborg og Lillestrøm. Nå må han belage seg på en lang pause fra fotballdømmingen.

Tore Hansen gir Stabæk-spiller Tonny Brochmann gult kort i kampen mellom Sandefjord og Stabæk 9. april. Nå må han belage seg på en lang pause fra fotballen.   Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg skal opereres torsdag. Hvor lenge jeg er ute, vet jeg ikke før den er gjennomført. Det går fort noen måneder, det er et ganske komplisert brudd. Jeg er, i verste fall, ikke tilbake før til høsten, sier sørlendingen som har mye smerter.

– Jeg kan ikke røre meg så mye, for å si det sånn. Da gjør det veldig vondt, sier Feda IL-dommeren.

Hansen er en av få norske dommere med toppfotballbakgrunn. Han spilte flere sesonger for MK i 1. divisjon. Han har også vært trener i samme klubb.

Han ble kåret til årets dommer i 2016, og dømte cupfinalen samme år.

På forsiden nå