Norske fotballklubber kan få kjøpsnekt

Fotballklubber som presenterer blodrøde tall for første halvdel av regnskapsåret kan måtte se langt etter spillerforsterkninger.

Norges Fotballforbund varsler om endringer.   Foto: Ole Martin Wold

Saken oppdateres.

Viruspandemien er ventet å gi store utslag på økonomien til klubbene i norsk fotball. Nå har også Norges Fotballforbund tatt grep i den forbindelse, melder TV 2.

Ifølge kanalen er det bestemt at klubber som kommer svært dårlig ut når første halvdel av regnskapsåret skal oppsummeres ikke vil få mulighet til å pådra seg økte kostnader fra spillerlogistikk.

Det betyr i praksis at spillerkjøp eller å dele ut lønnsøkninger ikke blir aktuelt. Endringene i NFFs lisenskriterier som nå er vedtatt gjelder fra 30. juni.

Fagansvarlig for klubblisens i NFF, Rune Nordhaug.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette er for å sikre at klubber retter full fokus mot å rette opp i den negative egenkapitalen, og ikke i stedet bruker kapital på å hente spillere, sier Rune Nordhaug i Norges Fotballforbund til TV 2.

Klubber som har havnet i rød sone ved innrapportering av regnskapstall til NFF har tidligere blitt underlagt en handlingsplan for å komme seg finansielt på beina. Den blir nå ikke aktuelt som følge av de oppdaterte lisenskravene.

På forsiden nå